Slechtvalk

Samenvatting De Mortel

In deel 2 van de samenvatting van het seizoen van De Mortel is te zien hoe de jongen succesvol uitvliegen. Bekijk ook deel 1, en de samenvatting van het seizoen van de valken in Amsterdam!

Bekijk de clipHet echte leven begint....

Johan Arts

07.07.17 Het zit erop. M en V slechtvalk hebben op De Mortel in Gemert twee prachtige jongen grootgebracht, twee juvenielen die aan hun kennismaking met de wereld zijn begonnen.

Lees meer

Naar alle blogs & vlogs slechtvalk

Bedankt!

Genoten van Beleef de Lente?
Sms dan BEDANKT naar 4333
en doneer eenmalig €3,-

Problemen met de live beelden?

De laatste paar weken hebben we te maken met problemen waar niet iedereen last van heeft. Het probleem van een zwart scherm zien ipv het live beeld en het 5 secondenfenomeen, waarbij om de vijf seconden het beeld op zwart gaat, stilstaat of op de hop-banner gaat. Om te achterhalen waardoor dit probleem veroorzaakt wordt willen wij graag weten of u deze problemen ook hebt bij de slechtvalk A'dam. Graag horen wij dat van u via mailadres: webbeheer@beleefdelente.nl

Veelgestelde vragen over de slechtvalk

Stootduiken van 350 km/u

Spectaculaire en krachtige valk, een jager van open land, slaat vogels na een lange, snelle stootduik (350 kilometer per uur is wel gemeten) of na een volhardende achtervolgingsvlucht.

Lees meer

Toename door nestkasten

In Nederland heeft het plaatsen van nestkasten op geschikte plaatsen, zoals elektriciteitscentrales en andere hoge gebouwen bijgedragen aan een snelle toename van het aantal broedparen.

Lees meer

Vooral vogeleter

Vooral vogels van middelgroot formaat: steltlopers, eenden, spreeuwen e.d. Duiven zijn daarbij zijn favoriete prooi. Eet soms ook wel grotere vogels zoals ganzen, of kleinere, de gierzwaluw.

Lees meer

Hoog en droog

Het Beleef de Lente slechtvalkenpaar broedt op de communicatietoren van Alticom nabij het dorpje De Mortel in Noord Brabant, op 130 meter hoogte. De tweede cam bevindt zich bij ABN AMRO in Amsterdam.

Lees meer

 

Word actielid!

Aanmelden

Gratis magazine
Vogels dichterbij

Genieten van vogels kan overal. In uw eigen tuin, het bos, maar natuurlijk ook langs onze kust. Bestel hier ons gratis magazine en haal de vogels dichterbij.

Bestel Vogels dichterbij gratis

Wijdverspreid

De slechtvalk is een van de meest wijdverspreide vogels ter wereld. Bijna overal in de wereld kun je slechtvalken tegenkomen. Ze zijn te vinden op alle continenten en veel eilanden in de verschillende oceanen. Alleen op Antarctica komen geen slechtvalken voor.

Ontdek meer

De Slechtvalk

Het verhaal achter deze snelle jager: auteur John Baker volgde slechtvalken en schreef zijn ervaringen op.
Must have voor de vogelliefhebber.

naar de webshop

Het broedseizoen in vogelvlucht

Kijk live en ontdek