naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?

De verschillen

Jonathan van Deelen | Geplaatst op 1 maart 2018, 11:00 | Vind ik leuk | Bewaar dit filmpje | 321x

De verschillen tussen de haviken en de zeearenden zijn natuurlijk duidelijk te zien, maar de verschillen binnen die soorten tussen het mannetje en vrouwtje zijn een stuk subtieler. Hoe haal je ze nou uit elkaar? 

Deze video behandelt de verschillen en zet de soorten naast elkaar, en geeft extra informatie over bijv. het aantal eieren en wanneer ze gelegd worden. 

Hier is nog wat achtergrondinformatie voor de liefhebbers: Het havik mannetje heeft dus 2 ringen: 1 van het Vogeltrekstation en een witte ring in het kader van een onderzoek hoe haviken zich verspreiden (hierover later meer). 

Het zeearend vrouwtje is jonger dan het mannetje. Helemaal adulte zeearenden hebben een helemaal witte staart, deze arenden hebben dat nog niet. 

Deel dit filmpje

Bekijk meer filmpjes over

Zeearend Nestelen Alle Beleef de Lente filmpjes