Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Zwarte kip(pen)

Anjo Schouten | zaterdag 23 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 661x

Een aantal van de kijkers heeft vast eenzelfde associatie, als we vrouw uil haar lijfje door het gat zien wringen: lekker langzaam, met het bekende plop-effect. Man uil heeft meer last van die zwarte "kippen". Geregeld even plagend rondhangen. Maar hij weet er wel raad mee. Wegjagen, zijn kast!

Uilen van de klok?

Het is heus ongehoord, het waren uilen van de klok, maar nu verzetten ze de avondshow. Vroeg in de avond, als het nog licht is, of tegen middernacht. Ik las dat vrouw uil ook in de nacht geregeld op de tak zit, te kijken naar de kast. Gisteren zag ik het zelf. Niet ver voor middernacht, even samen in de kast. Man weer weg, vrouw nog even als een bulldozer in het kuiltje, en weer naar buiten. Het leek een keuze moment. Ga ik weer naar binnen? Nee, toch maar weer weg. Begint het bij haar te kriebelen?

Nog een week

Nou ja, nog een week en dan is het april. Met een totaal gebrek aan voorkennis geef ik het nog een week of 3 en dan....een ei? Arme uilen, een hele groep kijkers die bekijken of een paring wel of niet juist gaat. Ach, ik noem het maar aanschouwelijk onderwijs. Eigenlijk is het best "gedoe" bij vogels. Staarten in de weg, die dien je maar op de juiste manier te schikken. Toch blijft het mooi, te zien hoe "onze" uiltjes elkaar veel knuffelen in de kast. De inleidende roepjes voor een paring.

Drukke uilenbuurt

Wie heeft zitten luisteren tijdens de inventarisatie van Ronald heeft veel roepen kunnen horen. Alle uiltjes van de wap. Dat is geen plagen, het is eens luisteren waar ze zitten. Daar werken de mannetjes best wel mee. Hier woon ik! En dat zullen de buren weten! Onze man uil deed er geducht aan mee. Maar hij is toch wel dapper. Wegwezen jij

Nu is het zaterdag, allen bij een scherm en wachten op de avondshow. Gezellig, net als vroeger bij de lopende band. Licht uit, spot aan!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs