Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Zorgen

Anjo Schouten | woensdag 10 juni 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 497x

Kleine kuikens, dat zijn ook zorgen. Denk maar aan de actie van man op de eerste levensdag van een kuiken. Dat ging wat onhandig. Grote kuikens, ook dat brengt zorgen met zich mee. Voor de ouders, maar ook voor de meelevende kijkers. Want we leven mee met het drietal, is ook logisch. De hele groei.

Kuukalert

Het was zondagavond, groot applaus voor linkspoot die eindelijk heel stoer de kast verliet. Met dappere stapjes en opgestrokken schoudertjes... en ineens een foute berekening? Linkspootje stortte naar beneden. Of wellicht verdween die minder charmant uit beeld. Misschien storten zo duizenden steenuiltjes een boom uit, maar dat zien we niet. Gelukkig maar, anders doet niemand meer een oog dicht. Logisch, de bezorgdheid, je leeft al mee als ze nog in het ei zitten. Nu waren de uiltjes al uitgevlogen en begint de spannende buitenwereld. Loslaten dus en dat valt niet mee. Oh jee, wat is er met de kleine gebeurd? Natuurlijk kunnen we dan niet de erfbewoner gaan lastigvallen. Het is al mooi dat wij digitaal te gast zijn op het erf. Het was nog mooier dat Sherlock Snor daar met een zaklamp ging zoeken. Dat werd met applaus ontvangen. En kort na de zoektocht landde de verloren zoon/ dochter op de kast. Zich van geen kwaad of bezorgheid bewust, al konden diverse mensen er wel beter van slapen.

Al die drukte

Wonderbaarlijk hoe die kuikens van het standje spelen in het standje slapen gaan. Het zijn net mobiele apparaten met een opladertje. Het voeren is nu voor man en vrouw een soort risico. Verschijnen ze met een hapje, ze worden bijkans besprongen door een club dons. Inmiddels zien we de kuikens op sommige uren amper. De lege kast, de lege tak, we moeten afkicken. Zo hoort het wel, mooie gezonde kuikens steeds vaker de hort op Is voor de kijkers misschien even de zure appel, maar een goed teken.
Gelukkig zien we nog de mooie momenten als een douche op de tak. Het publiek vond ik wel hilarisch. Wat doet die nu?? Tak douche

Nog een kiekje van verloren zoon/dochter die weer thuiskwam.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs