Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Door Anjo Schouten
BDL Webloggen

Ze zijn er maar druk mee

Anjo Schouten | zaterdag 16 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 590x

De steenuilen laten zich nu elke dag wel zien. Soms op 2 verschillende cams. Wij, als kijkers, hebben het er ook maar druk mee. Zodra het doek in de steenuilenkast is gevallen wordt het tijd voor een afterparty bij de kauwenkast. Tijd dat de kauwen hun kast vullen met de bekende takkenzooi.

Oh help, er zit wat engs!

En weer komt de vraag: ben je na die jaren nog niet uitgekeken op de uilen? Nee. Ze doen ieder jaar wel iets anders dan voorgaande jaren. Zo houden ze ons, de kijkers, aan het beeldscherm gekluisterd.
Neem nu man uil die donderdag in het donker de kast wilde verlaten. Willen wel, maar durven niet. Hij trok zijn kopje terug en liet zich zakken. Het turen naar een tak boven hem begon. Wat er ook zat, het was duidelijk iets erg engs. Natuurlijk zijn de uilenfans nooit te beroerd om te gaan bedenken wat er zit. Gezien het tijdstip kan het een bosuil zijn geweest. Het kan, maar we zullen het nooit weten. Uiteindelijk zijn ze beiden met stille trom vertrokken.

De nieuwe buren

Een mooi nieuw riant onderkomen. Aha! Ik vond het al verdacht dat de uilen na het verlaten van de steenuilenkast niet treuzelen. Korter op de tak? Man heeft vast een gezellig plekje gevonden voor de vroege avondrituelen. Gezien de harde wind dacht ik eigenlijk aan het fietsenhok. Lekker in de luwte en buiten het zicht. Mis dus, niks niet fietsenhok, maar een nog leegstaande villa verderop. Het lijkt ze wel wat, geen getob voor vrouw om haar iets obese lijfje door een gat te schroeven. Helaas, het huurcontract is reeds vergeven. Eigenlijk niet helaas. Een ruim huis is leuk, maar denk eens aan de boze buren die elk moment kunnen binnenwandelen? Zelf wil ik er niet aan denken. Pascal vroeg zich af of de uilen een tegenbezoekje aan de buren gaan brengen. Eens kijken

We gaan het beleven

Hoe het afloopt tussen onze uilen en de Familie Flodder. Het zal zeker interessante momenten opleveren. Graag zonder de Rijdende Rechter, gemompel over geluidsoverlast en rondhangende jeugd. Kauwen zijn leuk, en hopelijk gaan meer mensen deze "nozems" waarderen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht