Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Kauw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Oehoe

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Door Anjo Schouten
BDL Webloggen

Wegwezen!

Anjo Schouten | woensdag 8 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 233x

De veren in de kast, het negeren of verjagen van de kuikens. Vrouw heeft geen zin meer in gebedel, in de avonden lijkt ze soms bij de kast te patrouilleren, ze is het beu. Nog even en ze wil de kast weer voor zichzelf hebben. Die vervelende rui uitzitten. Natuurlijk moet man dat ook, maar waar?

Het oogt wat sneu

Na alle goede zorg komt er een tijd dat de jeugd echt het huis uit moet. U kunt zich vast nog wel herinneren hoe dat vorig jaar gebeurde. Soms felle uithalen van vrouw, en dat was even schrikken. Dit gedrag zagen we niet eerder. Je weet, het hoort er wel bij, maar het kwam zo plotseling. Vrouw verjaagt
Het hele gedoe duurt dan wel een week of wat, maar op den duur moeten ze heus hun eigen kostje bij elkaar gaan scharrelen.
Konden we maar eens zien als ze zelf hun eerste muis vangen.
Al zal het voor de muis een stuk minder zijn.

Vroege Vogels

Vermoedelijk is menig fanatieke uilenkijker niet direct een vroege vogel. Toch is het zo leuk de radioversie van dat programma te luisteren. Of terug te luisteren. Afgelopen zondag werd ik er bijzonder vrolijk van. Een paar avonden ervoor kwam het in de chat over gebarentaal en het leren van het liedje Roodborstje tikt tegen het raam.. En ja hoor, zondagmorgen kwam het tikkende roodborstje weer voorbij. In het item vogelnamen in dialect was het nu de beurt aan gebarentaal. Wat geen dialect is, maar een heuse taal met dialecten. Gebarentaal op radio? Gelukkig kennen die studio's ook de webcam.
https://www.nporadio1.nl/vroege-vogels/onderwerpen/61318-2020-07-05-vogelnamen-in-gebarentaal
Leerzaam om eens naar te kijken.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht