Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Nijlgans

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Kauw

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Toon alle blogs & vlogs

Koos Dansen

Door Tineke Hoekstra

We kunnen los!

Tineke Hoekstra | zondag 1 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 186x

'Nog heel even geduld. De camera’s voor het seizen 2020 gaan open op 1 maart.' Deze mededeling scrolde tot vanochtend over de site van Beleef de Lente van de Vogelbescherming.

"Ik kan niet wachten tot de camera's weer aangaan'', twittert een kijker. Maar niet alleen het geduld van onze volgers is op de proef gesteld. Ook voor de vele vrijwilligers die dit seizoen weer zorgen voor mooie filmpjes en verhalen voor op de BLD site kon de winter (was het winter?) niet snel genoeg voorbij zijn, zo bleek de laatste weken uit de groeps-app. We hebben er zin in en ook de vogels staan te trappelen van ongeduld. De bosuil, traditioneel altijd de eerste, legde een week voor de start al een ei, inmiddels twee en was al een soort van aan het proefbroeden. En de ooievaars konden ook niet wachten en paarden terwijl de sneeuw op het nest neerdwarrelde.  “We kunnen los’’, suggereerde één van ons.

Extreem vroeg

Toen iemand in de app meende de eerste fitis te hebben gehoord, wat wel extreem vroeg zou zijn, fronsten bij een aantal van ons toch de wenkbrauwen. Het klimaat is in de war, natuurlijk. En ook de tjiftjaf besluit steeds vaker Afrika te laten voor waar het is en hier te blijven vanwege onze zachte winters. Maar hoe weet de fitis, die uit Afrika moet komen dat het hier geen winter is? 

Kortom, onrust in de app en iedereen staat dan ook te popelen om te beginnen. Want hoe het ook zij, het voorjaar is en blijft toch het mooiste seizoen voor de vogels. In de lente gieren de hormonen door het lijf en zorgen ze voor nageslacht en daar via de camera’s van BDL naar mogen en kunnen kijken en van genieten blijft een absoluut hoogtepunt. 

Meer leuks 

Houd de site overigens goed in de gaten, want er staan nog wat spannende nieuws gebeurtenissen op stapel. Daarover later meer.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht