Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Wat willen wij? Een ei!

Anjo Schouten | zaterdag 9 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 51x

Wat is dat toch, dat "wij gevoel?" Dat we maanden verrukt naar steenuilen kunnen kijken, of dagenlang naar een lege kast? Urenlang de chat vullen met- ja wel - soms pure onzin. Goedmoedig, vrolijk van toon, wachtend op het uur dat we dan in vreugde uitbarsten. Een ei, en later een kuiken.

Wanneer komt dat nou?

Wie het weet mag het zeggen. Geduld is niet het grootste talent van de gemiddelde BDL volger. Hee, wij zijn ook maar mensen. Het is nog geen half april, het is hondenweer. Al heb ik die uitdrukking nooit begrepen, je zal met dit weer maar 5x per dag een hond uit moeten laten. Waarom zien we vrouw zo weinig meer? Waar zit ze, is er een andere plek waar ze eitjes kan leggen? Ongetwijfeld, maar dat zien wij dan niet.

Speculaties

Tja, een andere plek? Een holle appelboom, een schuur, voorlopig blijft het gissen. Maar zeg nu zelf, het is toch geen weer voor een ei? Waar ze blijkbaar niet zo mee zitten, lekker buiten beeld weer een hoorspel op te voeren. Volgens het juiste scenario zou man daarna de kast in moeten stuiven, maar hij lijkt ook maar wat te doen. Dat adorabele klunsje. De kast uitkomen is ook al geen talent van hem. Liep maar net goed af gisteren avond. Vooralsnog hou ik goede hoop. De lente komt weer terug, straks blad aan de boom, dus vast ook rupsjes. Weekje die kachel opstoken en wie weet? Meikevers. Voor de gemiddelde steenuil zal de eerste pluk meikevers prima smaken. Maar man mag natuurlijk ook wat muizen in de kast brengen. Daar moet ze dan wel voor vallen! We wachten het af.

Foto: Marlies Harren

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs