Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Wat willen we?

Anjo Schouten | woensdag 23 maart 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 58x

Pascal wist het mooi te brengen. Wij van team steenuil weten natuurlijk wanneer. Laat ik iets verklappen, zij weten het ook niet. Maar speculaties zijn best spannend. En laten we wel wezen, het houdt ons van de straat. Maar wat willen we? Een ei. De kijkers opgewonden, oh is ze nu aan het leggen?

Het eerste ei

Als dat is gelegd, dan is het een feestje voor ons kijkers. Toch slaat soms de vreugde om in zorgen. Vrouw negeert het ei! Het ei wordt koud! Maar geloof me, maakt u zich geen zorgen. Ongeveer 2 dagen later legt ze er nog eentje. Pas bij het voorlaatste ei wil ze er best vaker op zitten. Is het legsel compleet? Ook dan ploft ze er niet voor 26 dagen op neer. Ze bouwt het langzaam op. Het is soms verwarrend, de ene vogel gaat gelijk op ei nr 1 zitten. Dat kan soms een Familie Von Trapp (Sound of music) idee geven, kinderen in diverse formaten. Bij de steenuilen komen de eitjes meestal binnen één dag uit. En dat is helemaal een feest voor de kijkers. Al duurt het soms even voor we het resultaat zien. Wat wel een indicatie is, zien we vrouw eierschalen wegtrekken? Horen we de "stemmetjes" van de kuikens? U kunt denken ik hoor er twee? Maar kans dat eentje nog in het ei zit te piepen. Met het geluid van dit jaar heb ik daar goede hoop op.

Ik loop al vooruit

Er is werk in voorbereiding als we de hoorspelen buiten horen. Hopelijk gaan die beter dan het gehannes in de kast. Ik heb er werkelijk geen ander woord voor. Waarom moeilijk doen in die twijfelaar terwijl er buiten een kingsize tak is? Steenuilen, ze blijven een raadsel en een vermaak. En geheel onbevooroordeeld zeg ik gelijk ook de "leukste" vogels van ons land. Nu met dit voor ons nieuwe stelletje, de fans zijn het eens, we boffen weer.
In de kast

Dan wil ik eindigen met een Achterhoekse wijsheid:*) Al 't gekakel dut 't um neet, de hoofdzaak is da-w eier zeet.
*) Al dat gekakel doet het 'm niet, de hoofdzaak is dat we eieren zien.

Foto: Maarten Koudijs


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs