Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Nijlgans

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Kauw

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Toon alle blogs & vlogs

Door Tineke Hoekstra

Wat vliegt daar?

Tineke Hoekstra | maandag 9 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 191x

Vogels kijken is een trend, maar jongeren willen er niet aan. De vogelspotter vergrijst en wordt met uitsterven bedreigd. Ondanks dat gaat het goed met het ledental van de meeste vogelclubs en ook de site van Beleef de Lente is mateloos populair

Het ruikt naar lente en net als de vogels heb ik het voorjaar in de kop. Ik laat de beelden van BDL even voor wat het is en trek de natuur in, maar vergeet als een echte amateur mijn verrekijker en vogelgids mee te nemen. Gelukkig zijn er genoeg deskundigen in onze groepsapp van Beleef de Lente-vrijwilligers die vogelgeluiden en foto’s herkennen. 

Grasduinen

Op de smartphone staan de apps Vogels in Europa 2.0 en Wadvogels van de Vogelbescherming, maar niks is leuker dan grasduinen in het oude zakboek der vogels van Nederland en Midden-Europa van mijn vader. Een recenter exemplaar ligt in het zomerhuis op Schiermonnikoog, waar ik als studente biologie voor het eerst op vogelexcursie ging.

Blunder

Mijn grootste blunder in de vogelkijkhut was dat ik een jonge blauwborst aanzag voor een winterkoninkje, maar er was geen blauw te bekennen in het verenkleed van het kleine vogeltje. Tsja. Helaas was er toen nog geen BDL of mobiele telefoon en zal ik nooit zeker weten wat daar nu vloog. 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht