Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Vrouw is een diedel!

Anjo Schouten | woensdag 10 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 652x

Ik hoor u bijna denken, wat een wartaal. Ik kwam de uitdrukking tegen in de chat. Een diedel blijkt dus een dialectwoord uit Drenthe te zijn. Het is een bewegelijk kind. Onze vrouw is duidelijk een diedel. Tot wanhoop van menig teller is ze al avonden op de eitjes, van de eitjes.

Verwarring

Er zal eens iets volgens de boekjes gaan. Kijkers beginnen al vliegtuigjes te vouwen van de statistieken. De Pufpufclub is opgeheven, de krul in mijn kuif is uitgezakt. Alles wees op een 4e ei. Vrouw uil had het heen-en-weer, en die verwachtte laatste paring? Oh nee,ze gaan vrolijk door. Man iets vrolijker dan vrouw. Soms is het een duidelijke nee en gaat man maar tegen de buren mopperen. Dat kan hij ook prima, een hoop geroeptoeter. Met soms het spookachtige gesis van de kerkuil. Ik weet niet of dat stichtelijk werkt, de kerkuil is nogal van de grote gezinnen. De steenuil dus niet.

De moppers

Wij verwachten wel veel van man. Als zij roept dient hij voer te brengen. Wat doet hij? Hij komt zonder een prooitje doodleuk in de kast dutten. Alsof het de gewoonste zaak in de wereld is. Oh, wacht, dat is het voor hem ook. Alsof hij aan de oplader moet. Maar in de avond, ja, dan zou hij haar best eens een lekkere hap mogen brengen. Dinsdagavond? Een knullig kevertje en twee rupsjes, toe maar! rups brengen
Dat steeds van de eitjes af is vaak als ze hem hoort. Dan gaat ze het zelf wel ophalen. Ik kan me niet herinneren dat het zo vorig jaar ook ging, maar maak me er ook geen zorgen om.

Ze blijven boeien

Wil man nog steeds paren omdat de leg vroeg was en zijn hormoontjes van slag zijn? Ik heb geen idee. Wat ik wel weet dat als het nodig is, hij zich het stof uit de vleugels vliegt. Ook in de periode van de jongen, vorig seizoen, hij zocht, zij haalde. Een prima team.

Foto: Maarten Koudijs


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs