Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Gierzwaluw

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Uitgevlogen

Pimpelmees

Uitgevlogen

Scholekster

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Verbouwen

Anjo Schouten | woensdag 1 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 482x

Straks, als de uilenjeugd op kamers gaat, staat er een renovatie in de agenda. Eentje aan de kast. Binnencam 2 is aan pensioen toe. Het oude moet eerst op, maar een nieuwe camera, met heldere beelden, dat zal volgend seizoen een feest zijn. Al hoop ik wel dat de hop niet wordt uitgenodigd.

Gaan ze op schema zijn?

De kinders weg, dan rap gaan zagen en timmeren? Lukt het dan klaar te zijn voordat vrouw met haar jolige humeur zich even in de kast terugtrekt? Ja, die vreselijke rui. Een bad hairday, maar dan anders. Haar prins blijft dan ook wijselijk uit de buurt, tot hij haar weer wakker mag kussen. Helaas weet haar prins nog niets over bouwtekeningen. En dat maakt zijn geklus eigenlijk wat overbodig. Best zonde van het werk, maar blijkbaar doet hij het graag. man bezig
Gezien de hoeveelheid stof lijkt het me voor de bouwvakkers verstandig een mondkapje te dragen! Is ook helemaal de trend van het jaar

De clips

Ze zijn dit seizoen weer kostelijk. Dat zijn ze elk seizoen, toch dit jaar wel extra leuk. Er was zoveel interactie tussen de kuikens. Heerlijke uilse blikken (beetje onnozel) bij dat wegwaaiende veertje, het soms als leeuwen in hinderlaag bijna plat op de tak wachten tot ze een ouder kunnen bespringen. Puur om "de buit" natuurlijk. Ik kijk nu voor het 12e seizoen, en als de uiltjes er zijn, het gaat nooit vervelen. Aan het eind van elk seizoen mis ik dan man wel een beetje. We zien hem dan gewoon minder vaak in beeld. Wel op de achtergrond, in de boom. En als hij het zou kunnen, vast eens met zijn ogen rollen en denken "pubers!" Zijn taak is nu wel een oogje of twee in het zeil houden. En zijn expertise, muizen vangen. Wat heeft hij weer hard gewerkt!

Over ogen gesproken

Eén van de trouwe kijkers kwam met een leuke tip. En die ga ik natuurlijk met u delen. Jawel, een beetje cultuur. Kan nooit kwaad toch? Kleine kanttekening, de felgroene ogen is ongetwijfeld een verspreking.
https://www.youtube.com/watch?reload=9&reload=9&v=0IqH8gFnBKg

Geniet u ook zo van Beleef de Lente?
Help dan een Tikkie mee.
https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/help-mee1


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs