Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Vakantieperikelen?

Anjo Schouten | woensdag 19 juni 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 613x

Uilen op reis? Het moet niet gekker worden! Je zal het maar treffen, zo'n kleine verstekeling. Zon, en wie weet zou zand onze kuikens ook wel trekken. Het graven is tenslotte een hobby van ze. Maar het lijkt me schrikken, je maakt de caravan open en je hoort nog net niet "we zijn er bijna."

Een bron van vermaak

Zelf moet ik erg lachen als ik bepaalde screenshots zie. Wat is dit nu weer voor een houding? Een kuiken die er bijligt als een badgast op een zomerse dag. En ik heb er gisteren heel wat gezien. Er zijn overeenkomsten, lamlendig in de zon liggen op de heetste uurtjes, je daarna overgeven aan ander vermaak. Een beetje stoeien, elkaar de muis afvangen, samen de tak nog verder slopen. Als een stelletje kwajongens. Sorry, is volgens mij geen vrouwelijke versie van.
Team takonderhoud
Er is weinig meer over van wat wij als bedreiging voor het prooitellen zagen.

Al echte grote kuikens

Goed vliegvlug en ook prima in staat met een muis weg te vliegen. We zagen het in de clip en even voor middernacht had één van de kuikens er ook eentje gescoord. Buiten beeld, ongetwijfeld van man afgetroggeld. Even showen op de tak en weg ermee. Nu nog zelf leren vangen. Dat zullen we helaas nooit in beeld krijgen. Maar het lijkt me kostelijk. Ze moeten nog veel leren. Gelukkig heeft de erfbewoner geen minicamping, anders zouden ze vast een kaartje sturen "Groeten uit Katwijk." Bent u ook zo benieuwd wat voor fratsen we nog gaan zien?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs