Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Theorietjes

Anjo Schouten | zaterdag 23 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 47x

Het is zo leuk, begin maart de filosofietjes. Wat gaat het seizoen ons brengen? Oh fijn, de uiltjes zitten samen in de kast, lekker klef te zijn. Het is dik aan, daar komt vast een leuk nestje van. Er schoven wolken voor de zon. Waarom zien we ze niet langer samen in de kast? Waar hangt V uit?

De zonnekoning

Is hij gevallen op een meiske dat meer van hooibergen houdt? Het zou passen in een kasteelromannetje. De heer van het landhuis, enz. Inmiddels zijn de filosofietjes theorietjes aan het worden. Een geheel ander plot dan wij kijkers konden verwachten. Maar wederom, de steenuil krijgt nooit slechte recensies. Ik moet zeggen dat man, de zonnekoning, in de middag, soms al zijn charmes in de strijd gooit. Hij doet me denken aan die ouderwetse weerbeeldjes. Zijn charme? Daar zal menig BN-er jaloers op zijn. Lekker op zijn veranda, in standje bolle buik en de oogjes dicht, energie opdoen. Ziet er heel lui uit,maar vergis u niet, hij houdt alles in de gaten.  Let maar eens op zijn houding, van bol naar dun, beiden pootjes zichtbaar. En "keft" ook als alarm. Wat hij ziet is ons onduidelijk, maar heel erg eng is het vast niet. Zelfs een steenuil kent een groot alarm, wat meer een kakelende roep is. Man alert

Maar in de nacht?

We horen hem, en elke landing op de buitencam roept vragen op. Zit ie nu te roepen dat ie iets heeft? We horen haar, dus als hij iets heeft, zij wil het hebben. Soms klinkt iets verdacht op een prooioverdracht. Dat is in theorie. Geen bewijs en dat is balen zeg! Zij ontneemt ons zo de wetenschap wat de prooi kan zijn. Zelfs in beeld kan het raadselachtig zijn. In dat geval zijn er achter- de- schermen hulptroepen. Kan jij er eens naar kijken? Dat gaat nu niet op.

De goede moed

Die houden we er wel in. Natuurlijk is er enige teleurstelling, maar geen chagrijn. Wij koesteren de momenten dat man lekker zit te zonnen en zelfs de korte cursus "vouwen met vlinders" van vrouw.
Voor later


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs