Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Steeds minder in zicht

Anjo Schouten | zaterdag 27 juni 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 487x

Soms heeft een mens het druk en als je dan laat in de avond inlogt, grote kans dat je slechts even een uil ziet. Dat is best jammer, maar wel een eerste stap van het jaarlijkse "ontuilen." Gelukkig zijn er mensen die dan vaker kijken en krijg je wel een update. En wat te denken van de clips?

Een lege tak

Ik geef toe, een wel erg triest plaatje, zeker vergeleken met die gedroomde blauwe zee in het blog van gisteren. Moest dat nu echt Ronald? Maar is een lege tak wel triest? Eigenlijk niet, zeker niet nu we weten wat zich er allemaal afspeelde. Gepaar, gekroel en geharrewar. Dat is toch wat we het liefste zien? En we kregen waar voor ons geld, show na show. Ik denk dat we allemaal wel een paar lachtranen hebben weg moeten deppen. Of hebben zitten schuddenbuiken, ik tenminste wel. Gisterenavond weer even, om de clip waar BOS muizen (af)pakt Het momentje waarop Bossie de muis uit de snavel van vrouw trekt en als een soort zakkenrollertje ervandoor gaat, hilarisch. Zo hebben we denk allemaal wel van die leuke momentjes in gedachten.

De chat

Het genieten van de uiltjes is extra leuk als men dat kan delen. De soms zorgjes, maar nu vooral de mooie momenten. Het respect voor de uilenouders, de nog steeds verwondering van hoe die kleine donsjes van een paar dagen oud uitgroeien tot echte individuutjes. Net iets ander gedrag. En de interactie, het is behalve geestig ook leerzaam. Het roept bij mij vaak vragen op, vragen waarop het antwoord schuldig zal blijven omdat we het niet weten. Natuurlijk is het leuk er eens over te filosoferen. En zonder vragen is het leven saai. Het willen weten of begrijpen, daar naar gaan zoeken. Door de uiltjes ben ik veel gaan zoeken, of het zoeken naar wijsheid is betwijfel ik nog, maar ik kan het de chatters aanraden. Spendeer eens een regenachtige dag met zoeken naar het leven van de uilenprooien. Hoe komt het dat een uil een salamander vangt? Staat man dan in een waadbroekje aan de waterkant? Wat maakt spitsmuizen een minder gewilde prooi? Of waarom is een spitmuis niet echt een muis? U komt de herfst zo wel door. De steenuilen hebben een trouwe fanclub, waarvan één zich toch ontpopte tot een soort Reinhard Mey. Geen gezongen tekst als Gute Nacht Freunde, maar wel een mooie tekst. "M en V een goede jacht en veilige nacht. Kuuks goed opletten. Morgen vroeg graag allemaal weer bij of in de kast. X"
Dat is mooi toch? En ook mooi is als u zo geniet van Beleef de Lente.
Deel ons een Tikkie uit.

Mythische dieren

Er zijn veel verhalen over uilen. Over hun deugd en ondeugd. Als brengers van onheil, wat opzich of Fake News is of door de muizenlobby via twitter tot ons komt. Toch heel soms zien we een beeld wat iets uit een boek vol mythes kan komen. Zie hier: De kleine steenmeermin van Winterswijk.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs