naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Eerste vliegoefeningen jonge huiszwaluw   *   Hoe zal het de jonge vogels vergaan in deze tropische dagen?   *   Vierde zwaluwjong groeit als kool   *   Vandalen? Of gewoon slimme vogels..   *   Voor alle vaders❤️
Toon alle blogs & vlogs

Door Johan Arts

Nieuwe lente, nieuwe kansen!

Johan Arts | zaterdag 17 februari 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 441x

De winter nadert zijn einde....... De voltallige vogelwereld gaat gaandeweg weer nestjes opzoeken, maken, en voor nakomelingen zorgen. En wij, als team Slechtvalk, hebben het voorrecht jullie hiervan verslag te mogen uitbrengen met betrekking tot de Slechtvalk!

Allereerst van harte welkom bij de Slechtvalk! Vol energie en frisse moed gaan we - samen met jullie-  hopelijk weer getuige zijn van een mooi broedseizoen in Gemert, de Mortel. Het broedseizoen van het snelste dier ter wereld, weten jullie het nog?  De roofvogel met zijn niet te overtreffen blik, die met een snelheid van meer dan 300 km/u zijn prooi - hoofdzakelijk duiven-  uit de lucht plukt en al bij de oude Egyptenaren tot de verbeelding sprak!

Wat gaan we allemaal doen?

- Jullie krijgen een verslag van het reilen en zeilen van ons slechtvalkengezinnetje, van verkenning van het nest tot het uitvliegen van de jongen.

- Wij - bloggers-  gaan julle met regelmaat leesvoer aanbieden, van leuke, interessante achtergrondinformatie tot andere wetenswaardigheden.

- Hebben jullie vragen?  Wij beantwoorden ze graag! En bedenk: de stomste vragen zijn de vragen die NÍET gesteld worden!

 

Nogmaals van harte welkom en veel plezier bij Beleef de Lente,

 

Het voltallige team van de Slechtvalk


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht