naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Beleef de Lente 2019 start op 17 februari   *   Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online
Toon alle blogs & vlogs

Door Johan Arts

Nieuwe lente, nieuwe kansen!

Johan Arts | zaterdag 17 februari 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 346x

De winter nadert zijn einde....... De voltallige vogelwereld gaat gaandeweg weer nestjes opzoeken, maken, en voor nakomelingen zorgen. En wij, als team Slechtvalk, hebben het voorrecht jullie hiervan verslag te mogen uitbrengen met betrekking tot de Slechtvalk!

Allereerst van harte welkom bij de Slechtvalk! Vol energie en frisse moed gaan we - samen met jullie-  hopelijk weer getuige zijn van een mooi broedseizoen in Gemert, de Mortel. Het broedseizoen van het snelste dier ter wereld, weten jullie het nog?  De roofvogel met zijn niet te overtreffen blik, die met een snelheid van meer dan 300 km/u zijn prooi - hoofdzakelijk duiven-  uit de lucht plukt en al bij de oude Egyptenaren tot de verbeelding sprak!

Wat gaan we allemaal doen?

- Jullie krijgen een verslag van het reilen en zeilen van ons slechtvalkengezinnetje, van verkenning van het nest tot het uitvliegen van de jongen.

- Wij - bloggers-  gaan julle met regelmaat leesvoer aanbieden, van leuke, interessante achtergrondinformatie tot andere wetenswaardigheden.

- Hebben jullie vragen?  Wij beantwoorden ze graag! En bedenk: de stomste vragen zijn de vragen die NÍET gesteld worden!

 

Nogmaals van harte welkom en veel plezier bij Beleef de Lente,

 

Het voltallige team van de Slechtvalk


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht