Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Nesteldrang

Anjo Schouten | zaterdag 21 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 449x

We zijn bijna 3 weken online en zien het gedrag van de uiltjes al iets veranderen. Was het eerst alleen maar slapen en tegen zonsondergang weg, nu beginnen de rituelen zichtbaar te worden. Natuurlijk is het menselijke observatie, toch komt ze in de avond nog eens naar de kast kijken.

Ruwe bolster

Het kan bijna niet anders dat u ook met bewondering naar man uil keek.
Het kleine ventje met die grote kraai voor zijn snuit. Niet dat de kraai snode plannen had, maar toch. Het levert man weer extra fans op. Nu heeft hij daar toch niet over te klagen, na elke wegjaag actie wacht hem bij thuiskomst een knuffelsessie. Het doet bijna denken aan een tekst over een huishoudschoolboekje uit de jaren 60. Zet zijn pantoffels klaar en installeer hem comfortabel. Nu zorgt hij zelf wel voor het laatste. De zitkuil.

De ronde van Winterswijk

Dat man graag in de zitkuil zit vindt vrouw blijkbaar een minder goed idee. De laatste dagen loopt zij dan als een dolle rondjes om hem heen. Waarom?
Dit gedrag zagen we vorig jaar ook. Natuurlijk komen er kijkers met theorieën, daar zijn steenuilkijkers ontzettend goed in.
Misschien is ze bang dat hij de eitjes wil leggen? Als ie het kon zou hij het vast doen, maar hij kan het niet, voor ons een zorg minder. Vrouw vindt het prima als hij gaat graven. Meestal doet ze er zelf nog een ronde achteraan. man graaft
Maar dat rondhangen op haar plek, nee, ze lijkt er onrustig van te worden. Voorlopig kijken we maar naar haar rondedansjes.
Misschien is het wel een vorm van aandrang? Zo ja, dan zitten we er flink naast met de ei-poll. Niet dat het de uilen iets kan schelen.

Foto: Maarten Koudijs


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs