Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Mooi broedseizoen en raadsel

Anjo Schouten | woensdag 15 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 447x

Het is altijd fijn om te lezen dat het een goed uilenseizoen is. Ronald en Pascal hebben het er maar druk mee gehad. Als ik lees 180 uur aan veldwerk, wow. Maar is dat inclusief koffiepauzes? Zelfs dan nog, chapeau! Zij kijken vast tevreden terug, als het papierwerk er ook weer op zit.

Een goed gesprek

Net als u met een brede grijns het zondagblog gelezen. Het eerste waar ik aan moest denken was, jawel, een Engelse comedy uit de jaren 70, George en Mildred. Man heeft wellicht gedacht van ho even, ik ben er nog wel degelijk! En ik laat heus niet het verjagen alleen aan vrouw over. Het idee van weer de kast voor hen samen maakte hem bijna des uils jolig en ging een partijtje graven.

Apart

Dan komt er iets voorbij wat mij een totaal raadsel is. Gisteren kwam vrouw de tak op met een muis. Legt die op de oude verstopplaats. Even later wil ze komen eten, maar er zit een ekster. Ze kijkt de ekster weg, nog net niet schouderophalend. Vrouw loopt naar de muis, neemt een hapje en legt die weer terug. Ze holt buiten beeld, weer een ekster. Even later lijkt de ekster wat te pakken en vliegt weg. Daar begint na het zien van de clip CSI Winterswijk. muis weg
Volgens een chatter lag de muis inmiddels binnen, maar ik vermoed dat een braakbal werd aangezien voor een muizenkont.
Onze clipmaker heeft arendsogen (hopelijk geen eksterogen!)
Was die muis de kast ingeweest had hij het gezien.

Geflikt in Winterswijk

CSI wordt bijna een detective. Oke, een dader, maar wat is het motief van vrouw? Het lijkt op uitlokking. Is de muis niet lekker? Is het een omkoopmuis cq smeermuis? Is de ekster deel van een knokploeg om de kuikens weg te houden? Hoe was haar reactie geweest als man de muis kwam halen? Of één van de kuikens dat had gedaan? Nu leek het een soort "lekker belangrijk." Prachtige clip, die dan veel vragen oproept. Maar het is altijd leuk als de uiltjes iets doen of laten wat wij niet begrijpen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs