Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Man, oh man

Anjo Schouten | woensdag 17 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 757x

Het is een druk baasje, man steenuil. Als u overdag kijkt lijkt het anders. Meneer staat graag in de kast te dutten. En dat kan hij uren volhouden. Gaat hij dan eindelijk eens naar buiten, kans dat hij wordt gegijzeld door de zon op zijn "terrasje." Maar buiten de rustmomentjes is hij druk.

Waar heeft hij het dan druk mee?

Met mannendingen. Vrouw zit op de eitjes, dus moet hij voor het eten zorgen. Laat in de avond eens even zijn terrein afbakenen met luid roepen. Soms roepen de buren terug. Het is geregeld knap lawaaïg rond dat erf. Tijdens zijn middagdut in de kast is het slapen, soms nog knuffelen. En een enkele keer de kijkers laten wegsmelten als hij een vrouwending doet. Dat is een heerlijke stuntelige poging om zelf eens op de eitjes te gaan zitten. Je hoort hem bijna denken: hoe doet zij dat nou? Het blijft gewoon aandoenlijk. Man broedt

Dat eten brengen

Voorlopig zien we alleen prooiaanvoer zodra het donker is geworden. Rupsen, veel rupsen. Gelukkig is gisteren het meikever seizoen geopend. Voor de prooitellers een makkelijk herkenbare prooi. De witte driehoekjes op de flanken zijn goed zichtbaar. Het is ook geen hap-slik-weg voer. Eerst moeten de schildjes worden verwijderd. De meikever is ook een beetje het fingerfood van de uillen, ze houden ze in hun klauwtje.

De grappige momenten

Man komt in de avond een muis brengen. Die hij heel stilletjes gaat verstoppen, onder de drempel.
Ik dacht eerst dat hij zo hard propte dat de muis naar beneden viel, gelukkig niet. Zonde van een fikse prooi. Waarom die muis verstoppen? Om er later mee te kunnen pronken van kijk eens vrouw? Inmiddels had hij kunnen weten dat ze hem toch wel tegen zou komen. muis vinden
Prooien verstoppen is niet zijn grootste talent. Hilarisch is het wanneer hij alsnog de- inmiddels gevonden- muis wil ophalen.
Misschien moet vrouw volgende keer een briefje achterlaten.

Voor hen die een gokje willen wagen wanneer het eerste ei uitkomt, er staat een kuikenpoll.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs