Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Man in de hoofdrol

Anjo Schouten | zaterdag 26 maart 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 50x

Een kleine maand verder en we houden ze nu wel uit elkaar. Dat is in de kast, want in het donker op de richel blijft tobben. Tot de vinnige klik van het IR moment. Toch blijft het wennen, de man die bedelsnurkt. Over een tijdje zal vrouw hem wel overstemmen, zo niet? Dan krijgen we snurkduetten.

In de kast

Nu aan het einde van de middag man vaak alleen in de kast zit is het leuk eens op zijn koppie te letten. We roepen geregeld "oh kijk die snoet"! En zo lijkt hij vele gezichten te hebben. Wat natuurlijk niet zo is. Vogels hebben geen gezichtsuitdrukking. Oh, ik hoor menig lezer al pruttelen, pek en veren kan mijn lot zijn... Die snoeten zien we in de kast, maar buiten zouden het allemaal starre blikken zijn. Half dichte ogen in de zon, grote ogen als ze alert zijn. Al valt dat laatste meer op als ze ook nog dun worden en op hoge pootjes gaan staan.

Waar hangt vrouw uit?

Een vraag als waar zitten de uilen wanneer we ze niet zien is eigenlijk een zinloze vraag. Wat wij niet zien, weten we niet. Op een erf met diverse grote bomen, een hooizolder, een dak, het kan overal zijn. Wat we niet zien, heel soms kunnen we wel weten dat ze elkaar tijdens het duister tegenkomen. De uilse geluiden van een rendez vous zijn inmiddels wel herkenbaar. Natuurlijk zou het met beeld leuker zijn, maar het gaat om het eindresultaat, eitjes. En graag in de kast.Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs