Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Maak ons gek

Anjo Schouten | zaterdag 7 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 46x

Het is ook onderhand gekmakend. We horen ze wel, maar zien ze nog steeds niet, behalve een kort bezoekje van vrouw. Had ze gehoopt op een voorraadje voer? Een wellicht verstopte muis van man? Het blijft gissen, gelijk alles wat wel horen maar niet zien. Om dol van te worden!

En, en?

De uilenfans zijn nieuwsgierig naar wat de wildcam aan beelden liet zien. Helaas, niets. Huh? Werkt die cam wel? Ronald is er langs gelopen en werd wel opgenomen. Nou ja, hij in beeld dus, opgenomen klinkt zo ernstig. Deze speurtocht begint ietwat onuitstaanbaar te worden.
We willen het weten! Na alle jaren met wel uilen in beeld was het eenvoudig, hij deed dit, zij deed dat. Het enige onderzoek was het tellen van de prooien, het uitkomen van de eitjes, tot op de minuut. Onuitstaanbaar!

Opgeven?

Nog geen optie. Wildcam anders richten, die van de erfbewoner erbij. Je zou denken dit gaat om een extreem zeldzame vogel. Al die moeite om dat verwende nest te vinden. Toch lijkt het dat de roepjes afnemen, dat hoor ik ook in de avond. Ligt zij op een bedje omgeven door muizen? Dat zou natuurlijk mooi zijn, maar die kans acht ik klein. Daar we niets zien, zijn er wel veel meikevers? We weten het niet. En niet weten past niet in deze tijd. Helaas, maar de wildcams hebben een andere opstelling, wie weet?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs