Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Lekker buurten

Anjo Schouten | zaterdag 13 juni 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 433x

Terwijl wij kijkers steeds meer naar een lege tak gluren vermaakt de jeugd zich verderop. De boomhut (de kauwenkast) is ontdekt. Dus daar valt ook te ontdekken en te dollen. Och, moeders brengt de hapjes toch wel, de trouwe ziel. Nog even en we moeten ze missen, die malle donsjes.

Tijdroofvogels

Al jarenlang probeer ik te bedenken wat ik allemaal had kunnen doen als ik niet naar uilen kijk. Er schoot een lange lijst door mijn gedachten. De voorjaarsschoonmaak (het idee), onderuit gezakt naar series kijken, zekere wel een prachtige trilogie kunnen lezen. Voordeel is, die schoonmaak loopt niet weg, de trilogie ook niet. Uilen kijken kost tijd, maar die is welbesteed. Nu is het dit seizoen om ook even te vluchten van dat nare virus-gedoe. Heus, vogels kijken is heilzaam. Tenminste, als de man niet een etmaal verdwijnt, of een kuiken achter de kast last krijgt van de zwaartekracht.

Een tikkie

U zult het met me eens zijn, het is mooi dat we maanden naar de beelden kunnen kijken. Heerlijke afleiding in de tijd dat we toch nergens heen mochten. Zo hebben we toch een eigen feestje kunnen bouwen. Ik probeer het te vergelijken met een voetbalwedstrijd in een café. Gelukkig niet alles in oranje. In plaats van de sterspelers zagen we nu een andere vorm van entertainment, maar het zijn wel onze sterren. Wij zijn de fans. Het werd juichen toen de muizen werden gebracht. Het grote verschil, in de vituele kroeg brengen we onze eigen drank mee. Toch lijkt het me terecht dat de "kroegbaas" (dit met een knipoog) best een fooi verdiend. Maar serieus, zo'n seizoen met die webcams zal best wat kosten, als we daar allemaal wat aan bijdragen Is het te doen.
En wie weet, lezen we volgend jaar dan nog wat belevenissen over de jeugdselectie. Bij de buren


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs