Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Nijlgans

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Kauw

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Toon alle blogs & vlogs

Shutterstock

Door Tineke Hoekstra

Kauwtjes helpen mij door de crisis

Tineke Hoekstra | zondag 22 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 159x

Het was altijd al mijn favoriete vogel en toen we bij Beleef de Lente vorig seizoen besloten de kauw via de webcam te volgen, kon ik als vrijwilliger mijn geluk niet op.

In deze verwarrende tijden word ik blij van de kauwtjes want deze vogels stellen nooit teleur. Ze verrassen ons iedere keer en dat levert prachtige hilarische clips op en humorvolle reacties op twitter. 

Bezorgdheid en nervositeit

Dat voelt goed na een week waarin ik nieuwsverhalen heb gemaakt over het coronavirus en onder de indruk ben van de gevolgen. Het raakt de samenleving op alle fronten. De bezorgdheid en nervositeit nemen toe en ik merk dat deze zondag tijdens mijn hardlooprondje. Voor het eerst ontmoet ik chagrijn van wandelaars, fietsers en andere hardlopers. Iedereen maakt zich zorgen over de 1,5 meter afstand. 

Verkauwen

Eenmaal thuis probeer ik los te komen van de hectiek en geniet van het vogelnieuws van Beleef de Lente en de filmpjes op onze site. Lang leve de kauw, die helpt mij even door de crisis. 

Een volger van @BeleefdeLente op Twitter heeft een koppeltje in zijn tuin en er nieste er één. "Die was zeker verkauwen", schreef de twitteraar. Een beetje humor kan zeker geen kwaad en let gewoon een beetje op elkaar. 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht