naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Lepelaar

Live

Nijlgans

Live

Merel

Live

Kauw

Live

Gekraagde roodstaart

Live

Torenvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

De jonge merels zijn uitgevlogen!   *   Jonge koolmezen uitgevlogen, de webcam is uit.   *   Derde jonge kerkuil uit het ei   *   Bekijk de groei van de ooievaars   *   De twee jonge koolmeesjes zijn uitgevlogen!
Toon alle blogs & vlogs

Door Tineke Hoekstra

Kauwennest gekraakt

Tineke Hoekstra | zondag 31 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 245x

Niet alleen de vogels van Beleef de Lente hebben de kolder in de kop. Ook de vogels in mijn tuin slepen met takken en rondslingerend afval. En maar bouwen aan hun nesten in de bomen en struiken. Bij de vogels van BDL is het niet anders al worden er regelmatig nesten gekraakt. Dat zie ik hier niet.

Dan heb je eindelijk je ‘huisje’ ingericht en denkt een of andere rare snuiter (lees: holenduiven) er makkelijk van af te komen door het nest van de kauw in te pikken. Het gebeurt vaker bij de vogels van BDL. Er zijn nu eenmaal altijd vogels die denken slim te zijn. Waarom jezelf vermoeien als een ander het voor je kan doen?

 

Superintelligent

Nou, toch zou ik over de afloop als ik de duif was niet zeker zijn. Ik zou mijn knopen tellen. Kauwen zijn namelijke superintelligente vogels, die ook gezichten kunnen herkennen, dus reken maar dat ze die duiven in het vizier houden. En voor de volgers van de kauw gok ik dat ze er familieleden en vrienden bij gaan halen als de duiven weigeren het pand te verlaten. Dan zijn de rapen pas echt gaar.

Dus blijf kijken want het pleit is nog lang niet beslecht! 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht