naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Derde zwaluwjong redt het ook niet...   *   Voor alle vaders❤️   *   Aan tafel bij de ooievaars   *   Seizoen lepelaars, in 5 minuten   *   Twee jonge huiszwaluwen dood door het slechte weer
Toon alle blogs & vlogs

Door Tineke Hoekstra

Kauwennest gekraakt

Tineke Hoekstra | zondag 31 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 46x

Niet alleen de vogels van Beleef de Lente hebben de kolder in de kop. Ook de vogels in mijn tuin slepen met takken en rondslingerend afval. En maar bouwen aan hun nesten in de bomen en struiken. Bij de vogels van BDL is het niet anders al worden er regelmatig nesten gekraakt. Dat zie ik hier niet.

Dan heb je eindelijk je ‘huisje’ ingericht en denkt een of andere rare snuiter (lees: holenduiven) er makkelijk van af te komen door het nest van de kauw in te pikken. Het gebeurt vaker bij de vogels van BDL. Er zijn nu eenmaal altijd vogels die denken slim te zijn. Waarom jezelf vermoeien als een ander het voor je kan doen?

 

Superintelligent

Nou, toch zou ik over de afloop als ik de duif was niet zeker zijn. Ik zou mijn knopen tellen. Kauwen zijn namelijke superintelligente vogels, die ook gezichten kunnen herkennen, dus reken maar dat ze die duiven in het vizier houden. En voor de volgers van de kauw gok ik dat ze er familieleden en vrienden bij gaan halen als de duiven weigeren het pand te verlaten. Dan zijn de rapen pas echt gaar.

Dus blijf kijken want het pleit is nog lang niet beslecht! 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht