Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Joechie, het tweede ei

Anjo Schouten | woensdag 3 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 686x

Na veel gereken, hoelang is de gemiddelde tijd tussen 2 eitjes in, ben ik vroeg in de ochtend vast vierkante ogen gaan kweken. Starend naar het scherm. Zeker geen saaie ochtend, maar ze nam haar tijd. Steeds binnenrollende chatters, is het er al? Nee, nog niet. Buiten was er genoeg actie.

Een gemiddelde tijd tussen 2 eitjes

Na al die jaren had ik wel moeten weten, steenuilen doen niet zo heel erg aan "gemiddeld." En telkens als ik denk iets van die vogels te begrijpen, doen ze het net even weer anders. Maakt het wel leuk voor de kijkers, toch?
Om 13:06 kwam het ei. Dan is het wachten tot we het zien. Helaas was man dan weer de beschuiten vergeten, maar zijn geinige gedrag...
Hippend op 1 poot een omtrekkende beweging, vrouw wat opzij duwen en knuffelen. Zijn moment met de eitjes. Als het hem maar laat weten dat hij voer moet brengen. Onze man kennende heeft hij daar nooit overdreven haast mee.

Toch is hij een steenuilenheld

U heeft de clip van een paar dagen geleden vast wel gezien.
Hoe man klop kreeg van duiven. Dat begon vanmorgen weer, maar ineens was hij het zat! Zo ontzettend zat, dat hij in de aanval ging. Dat is niet geheel zonder risico's. Een duif kan behoorlijk meppen. De uil is een oogjager dus moet heel erg voorzichtig zijn. 
Van de tak afstaren werkte even, de ronde erna maar dapper in de aanval. Klauwen in de aanslag, erop af. de aanval

Waarom liggen de eitjes alleen daar, zonder vrouw?

Het is best een logische vraag, maar maakt u zich geen zorgen. Donderdag leest u in het blog van Ronald het hoe en waarom. Ik las al een paar keer de vraag of het ene eitje kapot is? Nee, er zit een stipje op en er lag een strootje voor. Dat lijkt dan al op kapot.
Wat wij ook denken te zien, of te vrezen, onze uilen zijn inmiddels ervaren "ouders."
Laten we vooral genieten van alle mooie beelden en op naar het 3e ei, ergens op donderdag. Natuurlijk verwacht ik wel dat u dan mee gaat puffen...


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs