Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Je hoort me wel, maar je ziet me niet

Anjo Schouten | zaterdag 16 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 52x

Misschien kent u dat wel, u loopt langs een rietkraag, hoort van alles, maar de gevederde vriendjes laten zich zelden zien. Soms in een flits. En dat lijkt nu bij de steenuilen ook het geval. Een vlerk door beeld, enkele keer man in beeld. Je weet dat ze er zitten. Het bedelsnurken gaat hard.

Gelukkig hebben we de foto nog

Waar hangen ze toch uit, die rare snuiters? In het begin zo gezellig samen in de kast en ineens, uit beeld. Waar, wat en waarom? Het past niet in ons huidige beeld. Een paar toetsen en we kunnen vrijwel alles vinden. Elke seconde van de dag. In de digitale revolutie ja, maar moeder natuur heeft zo haar eigen idee. Wellicht net als vrouw steenuil. Of denkt ze van adel te zijn en wachten ze op koningsdag? Een ei als bekroning op de vele hoorspelen...

Verslaggeving

De Radio 1 luisteraars onder u zullen op weekdagen hun eerst kop koffie nuttigen terwijl u een update krijgt over het nieuws. Goed, NPO heeft Astrid Kersseboom, wij bij de steenuilen hebben Toos " Eikenboom." De steenuilkijkers lezen graag haar nachtelijke verslagen. En het is ook leuk om te lezen. In volle focus, met de doppen op de oren ontgaat haar geen enkel geluid. Noch een boetje, noch een woetje. Mocht vrouw steenuil haar kroonjuwelen in de nacht komen leggen, dan lezen we ongetwijfeld "plop, een ei." En dat zou de ochtendkoffie een extra boost geven! Leuke aanwinst, die Toos Eikenboom.
Nu het toch over eitjes gaat, ik wens u allen een fijn paasweekend.
Voor de haas moet u heus even bij de kievit kijken.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs