Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Home sweet home

Anjo Schouten | woensdag 22 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 400x

Wat leuk dat we zowel man als vrouw soms even voor de camera zien verschijnen. Zondag was man er zelfs een klein halfuur. Voor de kast met de wind in de veren. Beetje slordige veer her en der. Maandag, een kort onderonsje op de tak. Al had het wat weg van een stare down. Komt wel weer goed.

Man in de kast

Met een kort geluidje en soms wat gegraaf lijkt hij weer alle interesse voor de kast te krijgen. Geen slapende kuikens die eventueel bedelen. Nog even man, en je kan er zelf weer de dag doorbrengen. Als vrouw dat tenminste goed gaat vinden. Het kan nog wat weekjes duren, maar daarna, lekker knus tegen elkaar aanhangen. In het verleden ze samen zien zitten, de één soms een beetje geplet tegen de zijwand. Of plots doet er eentje een stapje opzij, dan vooral je evenwicht bewaren.

De holenduiven

Ik had het bijna verdrongen, het gedoe met de holenduiven. Voor die tijd wist ik niet eens van het bestaan. Nu doet de holenduif ook alleen maar wat de natuur hem/haar ingeeft, net als de uil. Ik vond het totaal niet leuk, noch voor de duif, noch voor de uil. Slecht voor de bloeddruk ook! De duif kon soms zo onder de camera zitten dat je niet wist dat ie er zat. Dan logde je in, kwam er een uil op het plankje en voor je het wist stoof die duif tevoorschijn. Als een duveltje uit een doosje. Nooit geweten dat een vredessymbool zo venijnig meppend uit de hoek kan komen. De commentaren waren soms niet mals. Voor die tijd ook nooit een duif horen grommen. Nog steeds is er bij mij een rijtje: holenleeuw, holenbeer en holenduif.

Fijn voor de rust

Misschien haal ik jaren door elkaar, maar dacht dat ik vorig jaar voor het laatst een meppende duif had gezien. Waar man het bij de kast handig wist te ontwijken. Maar dit seizoen was man erg scherp. Staren, wachten en toeslaan. man en duif
Het is al even geleden. En denkt u dat deze man stoerder is?
Die uit het blog van zondag had geen keus. Iets verjagen wat niet in je huis zit is toch eenvoudiger.

Denkt u als Beleef de Lentefan nog even aan een Tikkie?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs