Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Hieperdepiepiepiepiep

Anjo Schouten | woensdag 1 mei 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 703x

Liep iedereen op maandag nog op eieren? Terwijl ik dit schrijf, 2 eitjes minder. Even na 17:00 arriveerde het eerste kuiken. Ruim 2 uur later het tweede kuiken. Nu is het nog wachten op nr 3. Wellicht als u dit leest is het uit het ei, maar helaas, ik kon het er niet uitkijken.

Het is en blijft een feest

Een ei vind ik al een wonder en als er dan van die kleine friemelende wezentjes uitkruipen, prachtig! Dan te bedenken dat dit, als alles goed gaat, over een maand ook hele "affe" uiltjes zijn. Als u dat niet kan ontroeren, dan weet ik het niet meer. Wiebelende donsjes, die over een dag of 9 de oogjes open hebben. Maar voorlopig nog een moeder die er stevig opzit, tenzij man groot alarm slaat. eerste kuiken

Het muizenbeheer

De vaste kijkers kennen hun pappenheimers wel. Man brengt de muizen, maar als hij dan een frutseltje brengt zie je zijn grote onschuldige ogen, die rondkijken. De rijkdom aan muizen, hij kan zich dan niet beheersen. Meestal laat vrouw hem wel weten dat beter wel te doen. Maar een nieuwbakken moeder, verrukt van haar kuiken?
Hij was haar te snel af en peerde 'm met een muis in zijn snavel. Rap de kast uit. man jat
Hij blijft een snuiter, al noemen ze het vaak een muiter.
Snuiter de Muiter eet op de tak wat van de muis, lijkt even te denken van verstop ik die? Nee, toch maar weer terugbrengen.

De rol van man

Wij kennen man steenuil vooral als de joker. De knuffelkoning, de kauwenverjager. Natuurlijk is hij de George Clooney onder de steenuilen, maar hij heeft vele talenten. Wie bracht al die muizen in de nacht voor de eitjes uitkwamen? Man. Zijn zachte kant laat hij weer zien als hij voor het eerst rupsjes of ander klein spul aan de kuikens kan voeren. Oh mensen, we gaan een leuke tijd tegemoet! De boevenmaskertjes die de kuikens gaan krijgen, het fixeren en het verschil in karaktertjes.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs