Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Gierzwaluw

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Uitgevlogen

Pimpelmees

Uitgevlogen

Scholekster

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Het struikje van Sarfath

Anjo Schouten | woensdag 12 juni 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 663x

Bij het lezen van de hoeveelheid meikevers was een oude Bijbelse vertelling het eerste wat in me opkomt. Meikevers, eindeloos veel meikevers. Het hield maar niet op en ik zie ze nog steeds. Een aantal kijkers gaat zoeken op internet en leest dat ze niet veel voorkomen. Niet overal.

Voedsel

Totaal geen klagen over. Er was veel en vaak. Gezonde voeding, al doen uilen niet aan de schijf van 5. Het was vooral de schijf van 3, meikevers, muizen en rupsen. Het echte tellen is wel gestopt, maar het zal me niets verbazen als er inmiddels 1500 meikevers zijn gebracht. Dat veel kijkers nooit een meikever hebben gezien. Het klopt. Het heeft mij denk 53 jaar gekost voor ik de eerste meikever zag. Een grote, mooie kever, met bijna een gezichtje. Overigens niet alom geliefd. "@#&% kevers die mijn bramen en frambozen opeten!" Dat hoor je dan als iemand er een foto van maakt. Eerlijk? Ik geloof niet dat ze de vruchten eten. Ze eten blaadjes. Maakt ze dat tot snertbeesten? Wij eten ook blaadjes. Sla, spinazie en ga zo maar door. Rupsen, ook al een nachtmerrie, ze eten van alles. De groenten in je moestuin, de planten op je balkon. Is misschien irritant, maar willen we niet allemaal vlinders zien? Het blijft een strijd.

Pappa en de muis

Nu de pubers vaak op pad zijn is het soms behelpen. Man brengt een muis maar wat te doen als vrouw er niet is?
Man muis
Iemand in de chat zei ooit: een flink en potig wijf, is het beste meubel in het bedrijf. Man steenuil weet dat vast ook.
En anders wel de kreet: de man is het hoofd van het gezin, de vrouw de nek waarom het draait.
Man is dit jaar heus onze held, maar hoevaak was het niet een roep voor hellup vrouw!?
Het is een mooi stel samen.

Het tellen

Het is met liefde gedaan. Toch wil ik ook even mijn waardering uiten wat betreft Kölnerin die avond aan avond onderzoek invulde. En Zilven die heel veel tijd stak in losse waarnemingen uit de chat te vissen. Bedankt dames!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs