Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Gierzwaluw

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Uitgevlogen

Pimpelmees

Uitgevlogen

Scholekster

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Het oog wil ook wat

Anjo Schouten | woensdag 6 mei 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 495x

Geregeld lees ik dat vrouw er zo moe uitziet. Dat is meestal net nadat ze de kuikens heeft gevoerd. Ik moet zeggen, als ik met die oogopslag in de vroege morgen in de spiegel zou kijken ik me rot zou schrikken! En de rest van de dag met een zonnebril zou lopen. Het lijken wel wallen.

De ogen

Hoe aandoenlijk vinden we het als man uil een prooitje aan vrouw geeft? Parmantig stappend en met de ogen dicht. Als vrouw de kuikens voert, de ogen dicht. Dat lijkt onhandig, maar het is noodzakelijk. Ter bescherming van de eigen ogen. Als uil heb je die hard nodig. Het zal maar gebeuren een kuiken doet per abuis een hap of stap teveel en je hebt een kapot oog. Dat is een enorme handicap. Uilen zien van dichtbij niet zo goed en dat levert soms weer de "asjemenou" houding op. Het ziet er wat onnozel uit, maar is niet zo onnozel als een ijdel mens die denkt geen leesbril nodig te hebben en met te korte armen een verpakking tracht te lezen.

Ook mooi

Afgelopen zondag had de steenuil al tropisch bezoek, maandag nog eens, de gekraagde roodstaart. Op maandag leek die even in de kast te wille gluren. Ik riep nog "doe maar niet!" Zo'n eind moeten reizen om hier als hapje te eindigen is zo sneu. Elk jaar landen er wel wat aparte bezoekers op de tak. Het was een kwestie van wachten op de jaarlijkse kerkuil. Ik had 'm niet zo snel herkend, maar Hoelahoep wel. Kerkuil op de tak en gelijk was man daar.

Onze paralympiër

Ik rolde pas laat de chat in en schrok. Man heeft een mank pootje. Ik zag 'm later en ja, trekt wat met een pootje, maar mank? Misschien had ie zich vertild aan de late maandagmuis?
Misschien had vrouw hem te hard in zijn kuiten gebeten? Misschien moet hij eens stoppen met contactsporten? Zaken als kauwkegelen en duifduwen? Hij is ook geen jonge god meer. Al oogt hij nog wel zo.
Toch een beetje de Sean Connery onder de steenuilen? Toen ik hem laat in de avond zag leek het me wel mee te vallen. Morgen gaat ie vast weer op een woeste muizenjacht. Alles om die donsjes nog voller te laten proppen. Voorlopig zien ze er levendig genoeg uit. Een wilde gok? Twee meisjes en een knul, och het is toch niet te controleren. Kom ik mooi mee weg.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs