Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Het kabbelt voort

Anjo Schouten | woensdag 27 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 722x

Het zit wel goed met onze uilen. Met slecht weer dutten ze samen in de kast, er wordt steeds meer geknuffeld. Uit menig huiskamer klinkt dan : wat lief! Ze keuvelen wat af, en als vrouw alleen in de kast zit wordt ze in de avond wel afgehaald door man. Zijn fraaie Woo! Het werkt altijd weer.

Nieuwsgierig zijn ze wel

Is dit een aflevering van een programma waar mensen de inrichting van hun buren mogen veranderen? Geen idee of het veel gebezigde "wat leuk!" hier zou klinken. Gezien de misprijzende blik van vrouw vindt ze het niks. Al dat sprokkelhout in de hal, je kan er alleen maar over struikelen.

Mooier weer

Je gunt het ze toch? Nog even een weekje lekker buiten kunnen dutten.
Lekker in het zonnetje, graag zonder plagerijtjes van de buren.
buiten zitten
Nog even en dan kan ze weer lang genoeg in de kast verblijven. Op eitjes. Man kan dan nog lekker buiten zijn. Haar eens verrassen met een prooi en graag ons verbazen met een berg muizen. Als ik zie wat andere uilen naar binnen gooien: kom op man!

Na de leg het lange wachten

Dat lange wachten geeft u, de kijkers, dan mooi de kans om eens na te denken over de volgende stap. Prooien tellen. Begin gewoon eens met een notitieblok een uurtje te noteren. Het is heus leuk om te doen. Het beste is dan de chat te negeren, daar wordt bij elke rups 5 keer rups neergezet. Dat kan ontzettend afleiden. Ja, soms is er een race van rupsen en vlinders. De bekendste race is wel die van de meikevers, redelijk eenvoudig te herkennen vanwege de sportstrepen (witte driekhoekjes) aan de zijkant. Gelukkig zijn er voor beginnende tellers ook rustige uurtjes. Geloof niet alle Wild West verhalen. Maar de resultaten uit het verleden... Probeer het maar.

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs