Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Torenvalk

Live

Scholekster

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Het groeit goed

Anjo Schouten | zaterdag 16 mei 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 497x

Het? Nou ja, de zware jongens dan. Of meisje, dat blijft ongewis. De kuikens groeien als kool, we zien al de schoudermanteltjes en nog even en dan zien we ook de maskertjes. Nu is het wachten tot ze wat mobieler gaan worden. Lekker schuifelen en daarna stappen. Vervolgens het ondeugd.

De muizenvoorraad

Was vrouw een aantal dagen geleden druk in de weer de muizen te sorteren, er lijkt bijna niets meer van over. muizen sorteren
Een stapeltje hier, een stapeltje daar.
Maar zijn ze ook allemaal op? De kast heeft inmiddels meer weg van een stuwwal. Door het fanatieke grondverzet van de kuikens kan het zomaar zijn dat er rechts onder de heuvel vroeg of laat een moderne archeologische vondst wordt gedaan. Altijd een leuke bijvangst voor de ringers.

De eerste uitstapjes van de kuikens?

Ik ben benieuwd wanneer er eentje zich uit de drie eenheid losmaakt. Zoals ze er tot gisteren nog bijstonden moet ik denken dat er in de chat soms ware woorden voorbijflitsen. Meestal niet bewust, oh die stomme autocorrectie! Steenuilen worden dan steenkuilen. Er zit wat in, het zijn uilen en ze zitten in een kuil. Steunuilen, komt ook ieder jaar wel voorbij. Ze steunen ook wel erg op elkaar. Zo wordt ieder jaar het uilenlingo weer wat uitgebreider.

Het is maar wat je ziet

Het kan niet missen dat er na zoveel jaar begrippen insluipen. Voor de nieuwkomers lijkt het geheimtaal. Als men dan leest dat de takslak weer ambities heeft, en men vraagt de wat? Nou, Bunny Takslak. Naast de kast, voor de kijkers rechts, zit een soort uitstulping in de tak. Met groeizaam weer begint dat uit te lopen. Het lijkt eerst soort sprietjes te krijgen, die doen denken aan slakkenogen. Dit jaar ontwikkelt het ook een wuft konijnenstaartje. Niets mis mee? Niet zolang de sprieten het zicht op de kast niet gaan ontnemen. Dan moet takslak verdwijnen. Gelukkig geheel milieuvriendelijk, met een takkenschaar. Al ben ik blij dat degene die vorig jaar ging knippen niet mijn haarstylist is! Een ander begrip is "de koplampen". Zo af en toe zien we links in de boom, op een stompje, ook een uil zitten. In het donker zien we dan koplampjes. De uilenogen. Een derde begrip: de plofmuis. Misschien is die uitleg niet zo geschikt tijdens het ontbijt? Vliegen in de kast, dode muizen in de kast... Een vlieg kan daar haar eitjes kwijt. Eitjes komen uit en zo zijn er maden. Ik hoor u bijna gruwen, maar het is een prima uilenhapje. Toegegeven, iets heel anders dan een boterham met kaas. Maar ook daar gruwen sommige mensen van.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs