Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Haar kroonjuwelen

Anjo Schouten | zaterdag 4 mei 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 628x

Vrouw steenuil zit op haar jongen alsof het haar grootste schat is. Dat is het natuurlijk ook. Slechts een enkele keer mogen we heel even kijken. Gelukkig heeft ze een paar maal mooi frontaal zitten voeren, en dat is voor ons kijkers enorm genieten. Je hoort ze bijna groeien! Het gaat hard.

Goed ingestopt

Had vrouw wekenlang spijkers in haar broek, steeds even weg, nu zit ze ongeveer vastgeplakt. Met wat mazzel zien we even de kuikens, als ze echt nodig wegmoet. En met het voeren. De kijkers willen dat natuurlijk goed in beeld hebben. Zijn ze al gegroeid? Gaan er al hapjes in? Ik zou bijna zeggen, al behoorlijke hapjes. Zoals een grote dikke rups. Die was snel verslonden. Frontale voedering
Daar zien we dan ook de eitand nog op de snaveltjes.
Dit soort beelden gaan nooit vervelen.

Het spoorboekje

Leuk en leerzaam om te lezen hoe de ontwikkeling de komende weken gaat verlopen.
Edoch, bijna opstand in de chat. Geen sticker in het schrift van Ronald, die kleine frummels lelijk vinden. Ze gaan gewoon nog mooier worden. Lekker pluizig, de staartjes als wufte onderrokjes.
En wat doet man? Gisterenmiddag leek hij even in de pappamodus. Plukte een stuk muis af, begon voergeluidjes te maken. Kostelijk om te zien. Zijn tijd komt nog wel. Zodra de kuikens wat groter zijn kan hij ze rups en meikever voeren, mits vrouw dat toelaat. Voorlopig zijn ze van haar, en van haar alleen.

Is 2 niet wat weinig?

Als je leest over nesten met veel eieren, dan lijkt 2 weinig. Na de knokpartijtjes van vorig seizoen lijkt me dit voor vrouw wel zo rustig. Als man zo met de muizenaanvoer bezig blijft is er genoeg voorraad. Nu is het uitkijken naar een andere lekkere hap, de meikevers. Wie weet houden die ook niet zo van de kou. We wachten het af.


Het is nu 4 mei. Tijd om vanavond om 8 uur 2 minuten stil te staan en uit respect ook even stilte in de chat. Alvast bedankt.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs