Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Gewoon doorgaan

Anjo Schouten | zaterdag 8 mei 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 235x

We zijn nu ver over de datum, wat betreft dat de eitjes zouden uitkomen. Wij kijkers hebben er ons bij neergelegd, maar vrouw steenuil niet. Die verdulde hormonen, dat sterke instinct. We hebben het best te doen met haar. We gunnen haar zo een onbezorgde zomer, niet steeds even naar buiten.

Vrijheid

Dat is wat we haar gunnen, van meis, laat die eitjes maar.
Maar als ik lees ze is de ene dag in totaal 41 minuten weggeweest, een volgende dag maar 29 en dan dagen later slechts 58 minuten? Dat is niet veel. Iets in dat vogelkoppie zegt: broeden.
Er liggen eitjes, dus broeden. En man? Oh, die komt nog wel brengen, maar of dat nu heus de beste vangsten zijn? Hoe dan ook, hij is zijn taak niet vergeten. gewoon doorgaan

De prins van de perentak

Hij verjaagt de eksters en de kauwen, hij sleept met wormen en ik denk dat hij het ook niet meer weet.
Uilen hebben geen begrip van tijd of overtijd. Geen idee of in zijn koppie doordringt van hee, ik zou kuikens moeten horen?
Maar op geen enkel moment hebben we een voorraadje prooien gezien. Waren er geen muizen?
Eerder kwamen ze wel.
Dan las ik een idee, eitjes weghalen en dan komt er wel een tweede legsel. Dat zou dan een vervolglegsel zijn, maar het idee is absurd. Zoiets willen we vrouw toch niet aandoen?
Het is geen poppenkast en we hebben nooit recht op succes. Ik denk dat veel van ons blij zullen zijn als ze er de brui aan geeft, aan het op de eitjes zitten.
Samen met man overdag of op de veranda in het zonnetje zit of overdags lekker samen in de kast slapen. Geen tafereeltjes van roept en man luistert (niet.) Op zijn uilsch-indische doofheid kom ik later nog terug. Laat ze eerst naar eens genieten van een muizenfebo.


Foto: The Mouse family that lives by the brambles.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs