Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Gelukkig maar

Anjo Schouten | woensdag 6 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 743x

Na een aantal dagen van korte bezoekjes en oorverdovende stilte bekroop ons het gevoel van: het zal toch niet? Dat "het" is dan broeden in de kippenschuur. Gelukkig, onze vrouw zit weer lekker in de kast te dutten. Een mooi nestje is prima, maar wel graag in het zicht.

De lente die even herfst werd

De kast of de boom kraakte in de wind. Het kijken naar de buitencam werd bijna een gevalletje zeeziekte. We zagen man zijn klauwen als ankertjes gebruiken, anders was hij vast erg onelegant van de tak gewaaid. In de kast schuilen is dan wel een fijn idee.
Maar ja, daar doet zij haar schoonheidsslaapje. Storen is niet altijd het verstandigst. Misschien als hij eens een muis meebrengt?
Om diezelfde muis dan niet weer proberen te jatten. Subtiel stelen is niet zijn sterkste kant, hij doet dat soms recht voor haar neus. Een beetje uilenvrouw staat zulke snode streken niet toe. Gelijk heeft ze.

Hij brengt zichzelf mee

Een veel gebruikte kreet in de chat. Heeft hij iets bij zich? Nee, zichzelf. Over een tijd komt ie daarmee niet meer weg, al zal hij het nog geregeld proberen. Dan moeten er snavels gevuld worden. Veel en vaak. Maar voorlopig kan vrouw nog dutten en man nog heel charmant een woo laten horen. En als aanloop hopen we nog op veel knuffels in de kast. Het begin is te zien in de clip man op bezoek.
Bezoek man


Foto: André Eijkenaar


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs