Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Gelukkig hebben we de foto's nog

Anjo Schouten | zaterdag 11 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 415x

Nou ja, de foto's, meer de printscreens. Gelukkig hebben we de clipjes nog. Al moet ik zeggen dat ik zo rond augustus al redelijk ben "ontuild". Voor menig steenuilfan zal het een hard gelag worden. Na maanden is er een automatisme, oh even inloggen, even kijken of er uiltjes zijn! Of een clipje.

Ja, de printscreens

Het blijft een mazzeltje hebben, kijken ze even richting de camera? Met z'n allen net dichtbij elkaar? Oh, wat een leuke pose! U wil niet weten hoe vaak ik een poging deed zo een opvliegende uil vast te leggen. Ik zou het zelf niet eens meer weten. Soms zie ik dan als resultaat nog net een klauwtje in beeld, of gewoon een bruine blob. Tja, net te laat op pauze gedrukt. Einde seizoen zal ik alle beelden nog eens doorbladeren en de helft vermoedelijk wissen. Ik weet dat er menig kijker zo soms met gekromde vinger boven die ene toets hangt. Gelijk iemand die een pianotoets wil aanraken en hopen op een meesterwerk? Maar wat vaak meer een versie van "Boer daar ligt een kip in 't water" gaat zijn. Let op je kippen Benno!

D'r is een tied van kommen

Zo'n seizoen lijkt altijd snel te gaan. Hoewel? Wachten tot er een kuiken uit een ei komt duurt dan best wel weer lang. Daar is vrouw uil het vast wel mee eens. En hoe weet zij nu hoelang ze op de eitjes moet zitten tot ze weer een uistapje kan maken. Heeft ze een ingebouwde eierwekker? Wat een mooi momentje, als het eerste kuiken dan uit het ei kruipt. Oh, we weten het wel, zo werkt het met vogels, ei leggen, ei uitbroeden en dan kuiken. Tenzij je als ei in een appelstrooppotje eindigt. De pure verrukking in de chat, en ongetwijfeld ook bij de stille kijkers, het moment waarop we dan dat kleine hulpeloze bolletje zien. Als het de eerste hapjes krijgt. Dan is een chat zo fijn, het moment delen. Zeker in een ongedwongen sfeer. Oh zagen jullie dat kuiken hing aan snavel van man? Oh, als dat maar goed gaat! Komt het kuiken wel terug bij de rest? Oef, gelukkig! Ik dacht heus wel dat vrouw, inmiddels haar derde nestje, daar wel voor zou zorgen. En zo leven we mee met de familie steenuil en lijken we soms een clubje bezorgde oud(e) tantes, en een enkele oud(e) oom. Dit natuurlijk met een knipoog, ik ben net zo schuldig. Dan komt de tijd dat we soms slap van de lach kijken naar het kuikenkwaad. Samen lachen is heerlijk!

En d'r is een tied van goan

Die tijd sluipt naderbij. Het is ook wel mooi, een nieuwe generatie op zien groeien. Dat zonder ellende. Oh natuurlijk waren er een paar keer "oeps" momentjes. Man ineens een dag zoek. Kostte menigeen bijna de nachtrust. Het LP-alert, een ietwat doldrieste actie van ons linkspotertje. En de eigenwijze Bossie. We gaan ze missen? Ze trekken de wijde wereld in, die niet zo heel groot is voor een steenuil, maar toch. Dit is waar man en vrouw het allemaal voor doen. En waar wij van mee mochten genieten. De mooie vogelmomenten en dat allemaal dankzij Beleef de Lente. Nu kan het nog, als u er ook zo van heeft genoten en dacht oh ja! Draag dan wat bij met een Tikkie. Wie weet tikt er van de winter dan een roodborstje terug, tegen uw raam. Al acht ik bedelende eenden op het tuinpad een meer logische optie. Die u natuurlijk geen brood gaat voeren. Wat dan wel? Dat vind u ongetwijfeld op de site van Vogelbescherming. Vol nuttige weetjes en feiten.

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs