Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

En de Oscar gaat naar

Anjo Schouten | zaterdag 11 mei 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 648x

Steenuil, de film? Klinkt goed! Maar het kijken naar de losse afleveringen is ook spannend genoeg. Met hier en daar een cliffhanger. Voorlopig gaat het prima met onze hoofdrolspelers. Natuurlijk is het niet van deze tijd, de man als hoofd van het gezin, maar de Oscar gaat toch naar man steenuil.

De jury

Natuurlijk is die geheel onafhankelijk (niet.) Het was ooit eens op tv, de gemiddelde steenuilfan is vrouw en 50+. Dat is inmiddels vast achterhaald. Ik denk wel dat man steenuil deels de show steelt. Soms is het bijna een John Wayne (ooit een westernheld), dan weer een John Lanting (vroeger bekend van tv kluchten.) Het kijken naar steenuilen is soms nagelbijtend spannend, wat was dat? Bij nader inzien een misverstandje. grote schrik Schrik voor de uiltjes, maar ook voor de kijkers.
Voor de kijkers zijn de man en muis scènes altijd goed voor een lachsalvo.

 

De clips

Men is aan het werk, of eens een dag op stap. Dan lezen we over gebeurtenissen. Eigenlijk is de opmerking "komt vast een clip van" een waarheid. Of het nu een meikeverrace is, een eventueel ongewenste bezoeker, we kunnen het allemaal zien. Met geluid lijkt het bijna of we de kuikens horen groeien. Ze passen bijna niet meer onder vrouw. De wiebelnekjes zijn niet zo wiebelig meer. Het uilenmodel begint zichtbaar te worden. Dat dankzij de goede zorg. Soms 2 prooitjes tegelijk, met een aandoenlijk tokkelduetje.

 

Het ei

Uiteindelijk is het gesneuveld. Het was goed te zien dat er een helaas niet goed ontwikkeld kuiken in zat. Zoals Ronald eerder schreef, er kan zoveel fout gaan. Het is jammer, maar niets gaat verloren. Niet de fraaiste beelden, toch beter zo dan dat een kuiken na een week sterft en dan wordt opgevoerd aan de andere kuikens. Een bekende bioloog zei ooit: men wil nestjes zien met een schemerlampje in de hoek. Het is niet allemaal mooi, Beleefdelente is geen poppenkast of een suikerzoete serie. Het is zoals het is. Wij gaan genieten van het opgroeien van die kleine kuilengravers. We zullen ook weer het mooie team vrouw en man bezig zien. Druk bezig om de prooitellers tot waanzin te drijven. Maar ook dat is een prima team.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs