Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Een week verder

Anjo Schouten | woensdag 8 mei 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 706x

De muizenvoorraad begint te slinken, maar de kuikens groeien al kool. Het overgebleven ei heeft alle glans verloren, maar vrouw schuift het er samen met de 2 kuikens nog steeds onder. Wel een mooi vergelijk: een ei, en het pullenspul na een week lekker volgepropt worden. Rups is dus geen afslanker.

Er gebeurde best wel wat

Vrouw heeft het druk met de kuikens, man met het jagen. Hij heeft de afgelopen tijd flink zijn best gedaan. Minder neiging tot muizen stelen, al sleept hij ze wel naar vrouw toe. Soms neem hij een hapje, en gaat dan voergeluiden maken. Hij wil zo graag meedoen. Het muizen verstoppen blijft zijn zwakke kant. Alsof vrouw die fatboy- oh nee- woelmuis niet zou zien.. Het is grappig: de asjemenou snuit. Op de momenten dat hij de muis weer gaat zoeken. Vrouw wil geen troep op de stoep.

Klamme handen?

Bij het zien van die steenmarter kreeg ik geen klamme handen. Ik was wel gelijk door een maandvoorraad minder fraaie taal heen. Kippenvel toen de uil(en) in de aanval gingen, oh nee, niet nog eens! Daarna nagelbijtend wachten tot zowel man en vrouw weer verschenen.
Ongewenst bezoek
Het gaat goed met de soort, hoorde ik op de radio. Mooi, maar blijf hier verder maar weg.

De kuikens

Vergeet vooral niet een dag te kijken. Van hagelwit zijn ze inmiddels voorzien van een grauwsluier. Er zit al een patroontje in en nog een dag of 2, dan gaan de oogjes open. Een beetje steenuilse ondeugd hebben ze al. Tot groot plezier van de kijkers beschikken ze al over sterke pootjes. Als moeder van huis is gaan ze hun gang. Graven. goed graven
Vrouw vond het duidelijk wat ongemakkelijk, die kuil onder haar.
Die was de volgende dag ook weer verdwenen.

Steeds leuker

Per dag gaan ze leuker worden. Binnenkort schuifelen ze wat onhandig rond. Als het niet koud is willen ze ook niet meer onder vrouw. Het worden karaktertjes. Ik kijk er al naar uit! Na 10 seizoenen steenuilen kijken valt het me wel op dat ik eigenlijk steeds meer vragen heb. Waarom schiet vrouw als een speer de kast uit bij het ene alarm, maar blijft rustig zitten bij het andere? Hebben steenuilen een bepaalde code in krijsen?
Dat is gewoon even hardop denken.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs