Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Een vrolijke vrijdag

Anjo Schouten | zaterdag 28 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 421x

Dat was het gisteren wel. Maar als verrassing rond half 6 in de middag een paring op de tak. Een matinee, maar de avondshow volgde ook nog. Het zal toch niet lang meer duren, dat eerste ei? Vrouw is er wel klaar voor en man stribbelde niet tegen. Zij was duidelijk genoeg. Het moet nu!

De lente

Als mensen genieten we er meestal van. We pellen ons uit de winterjas en bij het eerste straaltje zon stromen de terrassen vol. Nu even niet. De uilen genieten van het late middag zonnetje, al leek vrouw gisteren wel erg gretig. Ze zat op de tak en man kwam aangevlogen.
De boodschap was duidelijk. Mensenvrouwen met een kinderwens gaan temperaturen en bellen eventueel hun man, uilen doen dat niet.
Zij weet, wil en zal. Gelukkig heeft onze clipmaker een enorm dossier met gedragingen. Het zou zomaar zijn bij 2-4 paringen per dag dat er een dag of 5 later een ei ligt. We wachten het af. Hup man

Petje af voor de techniek

Het was donderdag even spannend, dat las u vast in het blog van Pascal. Heeft de binnencam en het geluid het opgegeven?
Zonder geluid is niet leuk, maar zonder binnencam is het prooitellen ook erg moeilijk. Maar dank, heren van de techniek!
Het is goed gekomen. Beleef de Lente is nergens zonder techniek. Het is de toegang tot een feest van beelden en vaak ook ontzettend veel plezier om onderling het over de belevenissen van de vogels te hebben.
Of je nu wel of niet om welke reden ook naar buiten kan. Het leert ons veel meer over de vogels dan welke vogelshow kan tonen. Onze uiltjes hebben ringetjes, geen leertjes.
Was dat wel zo, zou ik niet kijken. Maar wij boffen, een leuk uilenkoppel, dat elkaar soms bijna opvreet, en over een tijdje weer hard aan de slag moet. Alles voor de kuikens.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs