Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Gierzwaluw

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Uitgevlogen

Pimpelmees

Uitgevlogen

Scholekster

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Een vogeltje fluisterde

Anjo Schouten | woensdag 14 juli 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 201x

Ja, ik was even de luistervink. Als één van onze kijkers zo geniet van de expressieve communicatie, dan denk ik dat er veel aan zijn/haar kant staan. Waarom gedraagt vrouw zich zoals ze zich gedraagt? Konden we het haar maar vragen. En zouden we maar een antwoord krijgen. Uilen, een mysterie.

Expressie

Ik ben al jaren de eerste die roept: een vogel heeft geen gezichtsuidrukking.
Maar bodylanguage? Dat zeker. Een mens kan veranderen.
Neem nu soms de uitdrukking van vrouw uil.
Ik zag een paar dagen geleden een blik van oei! Als ik zo een uil voor de lens kreeg zou ik snel even een foto maken en dan denken van wegwezen?
Gelukkig zijn steenuilen niet zo groot en ben ik nooit iets tegen gekomen over een terror steenuil. Misschien hebben de heren van Stone andere ervaringen, maar vast niets wat een pleister niet op kan lossen. Bodylanguage, of lichaamstaal, is vogels geheel niet vreemd.
Zijn onze uilen een bolletje, dan zijn ze tevreden, maar soms worden ze ineens lang en dun, schuiven de pootjes uit. Oh, dan is er iets engs.
Als een steenuil oorpluimen zou hebben, was er nog meer vanaf te lezen.
Vrouw zit nu even niet lekker in haar vel en man weet dat ook wel.
Toch blijft hij het proberen en over een maand of wat slapen ze vast weer samen in de kast. Dan kan er geen vloeitje meer tussen. Oei blik

Een scheiding?

Ze zijn zo trouw aan elkaar, "tot de dood ons scheidt". Ja, maar als er eentje wegblijft, dan is er snel een andere gevonden. Niets Tinder of advertenties, er verschijnt een nieuwe man of nieuwe vrouw, bevalt de kast, mooi, dan is het rond.
Geen oma die vraagt van wie ben jij er eentje en had je goeie cijfers op school?
Hup, de baltsroep en hopen dat een ander het hoort. Gezien de uilendichtheid rond Winterswijk lijkt me het vrijwel onmogelijk het niet te horen.
Daarna niemand die als in de Trini Lopez song de roddels bijhoudt. Nou ja, bijna niemand, ik weet van een man met een pet...


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs