Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Gierzwaluw

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Uitgevlogen

Pimpelmees

Uitgevlogen

Scholekster

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Een laatste strohalm

Anjo Schouten | zaterdag 14 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 56x

Ik dacht dat een dag of 2 geleden nog, hebben ze het nest gevonden? Zijn er beelden op de wildcam? Tot we gisteren het nare bericht kregen, nestje gevonden, en over een noodlottig ongeluk. De kijkers bedroefd. Ook al zie je ze niet, dan nog leven we mee. Maar dan, in de avond, draait de sfeer om.

Strohalm werd graanveld

Nee, geen Bijbels wonder als van de broden en vissen. Het was pure verbazing voor de kijkers. Man dook vroeg in de avond de kast in en besloot zijn hele repertoire aan geluiden eens te gebruiken. Veel geduld, maar dan heb je ook wat. Vrouw arriveerde na lange tijd, ook weer in de kast en gingen samen gelijk als een bulldozer aan het graven.
De kijkers helemaal verrukt. De geluiden buiten, duidelijk 4 paringen. In de verte was een derde uil te horen, man moest zich dus even laten gelden.
Niet dat het tot een gevecht komt, gewoon een partijtje terugroepen naar de buurman.

Terug in de tijd

Het leek weer even half maart. Het waren een paar uurtjes ogen en oren tekort.
Een feest voor het oog vooral, al dat geprut in de kast. Piepen, graven, tokken. Zelfs als u alleen op een binnencam kijkt en man zit binnen, het is zo duidelijk als vrouw in de buurt komt. Dan gaat hij helemaal uit zijn uilenbol.
Natuurlijk komen er dan de speculaties, zouden ze nu eitjes in de kast krijgen? Er is een kans, maar of die erg groot is? Ik waag me er niet aan. Het zou erg leuk zijn, dat dan weer wel. En zo ja, kiest vrouw dan wel voor de kast? Ik weet het niet. Deze beelden zijn voor steenuilenonderzoek wel boeiend. Pet en Snor treffen wel vaker vervolglegsels aan, maar wellicht niet voor een webcam. Wat ik u zeker aan kan raden, lees morgen het blog van Ronald. Daar meer over de vondst van gisteren.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs