Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Een klucht

Anjo Schouten | zaterdag 6 juni 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 476x

Een aantal van u is vast opgegroeid met de kluchten van John Lanting, de koning van de lach. En soms, heel soms, is het kijken naar jonge steenuilen als kijken naar een klucht. Het enige wat ontbreekt zijn de slaande deuren en de scheve verhoudingen, maar de rest van de ingrediënten, allemaal daar.

Drie aparte karaktertjes

Terwijl er eentje al een nacht op stap was, waagt een ander zich niet uit de kast. Op een klein stapje na dan, en hup, weer de kast in.
Alle drie even oud, maar toch een duidelijk verschil. Wat maakt het tot een klucht?
De chaotische momenten, zowel in woord als in beeld. Was het voorheen redelijk simpel te volgen, het eten was veelal meikver of rups.
Nu staat de jeugd op de tak, zijn de rupsen verruild voor regenwormen en het meeste met vleugeltjes zijn vlinders geworden. Ik heb het wel te doen met vrouw, waar lever je de prooi nu af? In de kast, op de tak, of ergens een hogere tak?

De kleine komediant

Momenteel is er eentje duidelijk favoriet, Bossie. Zoals een chatter opmerkte" bewust ondernemende steenuil". Het is me er eentje! Doodleuk uit beeld verdwijnen, om uren later toch maar weer huiswaarts te keren. Dat is natuurlijk prima, maar de fans werden toch wat ongerust. Waar blijft die kleine doerak?
Misschien zit 't 'm in de naam. Bos, De Bos. Als ie het kon zat ie vast hoog in de boom te zingen, al kopschuddend ♪ Born in een perenboom..♫ *
Onzin natuurlijk. Maar het is een genot naar dat gehol op de tak te kijken. Nog even en LP is ook buiten en wordt vrouw vermoedelijk ibbel. Steeds die lunchpakketjes nabrengen.
Weer of geen weer, slepen met die kleffe slierten.
En wil ze met regen eens lekker in de kast schuilen? Gelijk die pubers die aan je koppie zeuren.
Heerlijk hoe we dat grut zien opgroeien, zonder twijfel hebben ze dit seizoen weer heel wat harten gestolen en glimlachen op gezichten doen toveren. Crisis of geen crisis. Uilen kijken is meestal heilzaam.

* Vrij na The Boss, Springsteen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs