Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Een kleine week verder

Anjo Schouten | zaterdag 5 maart 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 70x

Het is nog rustig in en om de kast. Vrouw slaapt overdag, soms komt man een dutje doen. Het samen vertrekken lijkt geen gewoonte bij dit stel. Maar ze komen elkaar in het donker tegen. Soms horen we ze, een enkele keer luid en duidelijk. Net als hun buur, de kerkuil.

De eerste week

Het is voor veel kijkers nog even wennen. Hangt er nu een nieuwe kast? Zijn dit andere uilen? Wij mensen zijn gewoontedieren.
Nieuwe achtergrond geluiden, en naar ik begrijp, wat gepruttel over het verkeer. Tja, gewoontedieren willen ook van A naar B en het stoort de uilen niet. En nu ik het toch over geluiden heb...
Werden we voorgaande jaren getrakteerd op vrij veel intieme beelden van het liefdesleven der steenuilen, nu is het meer een hoorspel.
https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/filmpjes/bekijken/onmiskenbare-geluiden
Nu is er niks mis met hoorspelen, als het resultaat maar hetzelfde is.
Eitjes!

Wanneer komt het eerste ei?

Het is al jarenlang een traditie; de ei-poll. Bij Samen Onderzoeken kunt u op het tabblad wat verwijst naar de steenuil een gokje wagen. De hoofdprijs? Eeuwige roem. Zit u er ver naast? Verwacht dan een geheel onverzorgde voetreis op één schoen. Ik heb werkelijk geen idee waar die traditie vandaan komt, de verliezers dienen een schoenzool op te eten. Gelukkig digitaal, het zou anders wat zwaar op de maag liggen. Wat de nieuwe kijkers ook zal opvallen, het gebruik van afkortingen. Dat kan verwarrend zijn. Bij de SU (steenuil) worden de prooien afgekort. Een veel geziene en voedzame prooi is de MK, dat is de meikever. Bij slechter weer komt er vaak RW te staan, of als sommige zeggen, een pier. Maar dat staat voor regenworm. Het liefste zien we de wom (woelmuis) of de wam (ware muis). Maar aarzel niet om het te vragen. Er is vrijwel altijd wel iemand die er antwoord op geeft.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs