Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Een goed gesprek

Anjo Schouten | zaterdag 25 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 397x

We moeten het nu doen met af en toe een bliksembezoekje van man of vrouw. En hun geluiden. Gelukkig is dat eenvoudig te herkennen. Niet te verwarren met de zang van die kleine bruine vogeltjes. Al helemaal in de nachtelijke uurtjes als een deel van de grote volière de snavel houdt.

Tragedie

Zo op het laatst zien we oude beelden van de steenuil als de koele killer. Tja, het is een uil, en die vangt andere dieren. Ik heb nog diep na zitten denken (ja heus), maar eten niet alle vogels andere dieren? Niemand zal de wenkbrauwen fronsen als we een emelt in een vogelsnavel zien verdwijnen, maar zo'n fraai gekleurde vogel? Die helemaal vanuit Afrika naar de Achterhoek vloog. Helaas, foute tijd, foute plaats. U, als uilenfan, heeft het vast door de vingers gezien.

Geklets

Het hoort ook bij de uilen. En dan heb ik het niet eens over de chat. De uilen zelf kunnen er ook wat van. Denk maar eens aan het mooie "woe" wat we soms horen. Wat dan over kan gaan in luide wiews. Steenuilen hebben geen app nodig, die roepen graag van"hee ik ben hier en waar ben jij?" Voor hen die ze nooit in het echt heeft horen roepen? Het is bij de cam net zo mooi, dan zonder een kippenvelmomentje als je het voor het eerst hoort. Thuis in de kamer scheelt het ook een nekverrekking, waar zitten ze? Zitten ze in die bomenrij? Of bij dat huis? Thuis "zitten" ze gewoon in de speaker of de koptelefoon. Je roert in de koffie en wacht af op ze op de tak landen. Online vogelen is zo kwaad nog niet.

Lieve woordjes

Men hoeft geen uils te verstaan om te genieten van het gesprek in een uilenkast in 2009. Dat was één van die momenten dat ik mezelf moest losrukken van het scherm. U gaat er alsnog van genieten. De zachte kant van de koele killer. Kijk hier


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs