Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Door Anjo Schouten
BDL Webloggen

Een goed dieet

Anjo Schouten | zaterdag 22 mei 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 123x

Waarschuwing vooraf: probeer dit niet thuis! Beter gezegd, probeer het gewoon helemaal niet. Een crash dieet is vreselijk ongezond, maar mocht u in een gekke bui zijn, probeer het eens in te denken. Vrouw steenuil eet momenteel in het zicht van de camera soms 4-5 meikevers. Dat vind ik weinig.

Op glad ijs

Ja, lang leve internet, maar vaar er niet blind op, zoek altijd bij diverse bronnen. Ik waag het er toch op, eens omrekenen van uilendieet naar mensendieet.
Voor de uilen neem ik de rekeneenheid van veldmuizen. Ongetwijfeld net zulke goede rekenaars als ondergetekende, maar om een idee te geven.
Afhankelijk van het seizoen en het gewicht van een volwassen uil kan een steenuil toe met ongeveer 3 veldmuizen per dag. Tijdens het broedseizoen het vrouwtje iets minder dan het mannetje, want hij is de boodschappen dienst.

Gemiddeld

Altijd weer dat gemiddeld! Toch, stel dat vrouw op een dag 5 meikevers krijgt (wat ze buiten het zicht eet kan ik niet meetellen.) Qua voedingswaarde dient ze 20-25 meikevers te eten in plaats van 1 veldmuis.
Dat houdt in, 75 meikevers op een dag om gelijk te komen aan die veldmuizen? Mhh, die 5, dat is 1/15e van wat ze nodig heeft...
Een gemiddelde mensenvrouw dient 2000 caloriën tot zich te nemen. Natuurlijk is dat iets heel anders dan grammen. Dat zouden er slechts 133 mogen zijn.
Dan zou ik een etmaal moeten leven op 5 rijstwafels en een glas water.
Natuurlijk een theorie van de koude grond, maar dat krijg je met glad ijs.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht