Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Een dag met vrouw

Anjo Schouten | woensdag 2 juni 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 185x

Natuurlijk bracht ik de dag niet met haar door, hoewel... Zij aan de ene kant van het scherm, ik aan de andere kant. Een beetje zoommeeting, hoe trendy kan het zijn? Er was best veel sprake van zoem. En het was leuk er eens rustig voor te gaan zitten. Niet versneld terugkijken.

Wat doet vrouw zo de hele dag?

Ik hoor u nu denken, beetje op de eitjes zitten. Dat heeft ze inderdaad eindeloos gedaan, maar maandag was ze het wel wat beu. Af en toe lag er een ei naast, dan weer een ei achter haar.
Door het mooie weer is ze vast begonnen haar lange rok opzij te leggen. Met de lange rok bedoel ik haar staart, die ligt nu netjes links achter in de kast. Had ze een rustige maandag?
Niet echt, het is me toch een drukte binnen.
Manlief kwam vroeg in de morgen met een muis. Voorheen kon ze zich op prooien storten, maar er lag al een muis op voorraad en deze ging er bovenop. Na een blik op de muizen leek ze lekker te gaan dutten, maar nee, toch weer eens buiten kijken.
Ben je net terug, springt man door het vlieggat binnen. Ik vol verwachting wat hij bracht. Niets, hij loerde door het gat van de sluis de kast in en tokte een paar keer om weer rechtsomkeert te maken.
Maf beest. Dan maar een tukje? Nee, daar begon het gezoem.
Een dikke bromvlieg besloot haar het leven zuur te maken. Even leek het of de trilspin die rechts in de kast woont (die bijna doorzichtige) de vlieg naar de eeuwige vliegvelden zou helpen.
De vlieg had het door. De vlieg had verder slechts oog voor een rest woelmuis. Eitjes leggen! Echter maakte de mieren de vlieg het leven (mieren)zuur.
Al rap werd het een zoemmeeting met nog een paar vliegen. Vrouw ergerde zich en deed een paar keer een uitval. Gelijk weer een poot vol mieren.
De lunch van muis bleek wel een genoegen. Maagje gevuld, toch een dutje? Helaas, buiten doemde het geluid ener landbouwmachine op. Zo lekker rustig, wonen op het platte land.

Wat deed man dan?

Behalve even de clown uithangen was het duidelijk zijn dag van buitensporten. Mooi weer, gelijk weer burenoverlast.
Kauw na kauw moest verjaagd worden en hij is fel bezig geweest, onze kleine Superman. Maar gevalletje ruwe bolster, blanke pit. Steelt niet
Vrouw is even weg en hij ziet zijn kans schoon, duikt de kast in, wil op de eitjes,  maar oh, daar lonkt een muis!
In zo'n geval is hij een heuse schobbejak, maar voor de verandering staat hij met de muis in zijn poot te roepen.
Misschien teveel mieren? Of gewoon een sukkelig momentje?
Vrouw terug, en werkt hem de kast uit, natuurlijk.
Toch werd het later, op maandag 22:20 een mooi moment, vrouw ging de kast uit en is de halve nacht weggebleven. Oke, op een paar controle momentjes op de tak na.
Kortom, het was een leuke dag met vrouw.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs