naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Tweede ei bij de huiszwaluw!   *   Bekijk de seizoenssamenvatting van de slechtvalken in beeld en woord!   *   M en V kerkuilen hebben de kast weer voor zichzelf!   *   De jonge huiszwaluw maakt zijn eerste vlucht!   *   De drie jonge ooievaar zijn volleerde vliegers geworden
Toon alle blogs & vlogs

Door Anjo Schouten
BDL Webloggen

Dongen

Anjo Schouten | zaterdag 28 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 378x

We geloven er nu toch echt niet meer in. Als ik het blog van Pascal lees en de streepjes op de kalender lees... Zo is het leven. En dat is geen filosofie maar de realiteit. Sneu wat betreft het broeden.

Op de schaal van Richter

Ligt vrouw Dongen lekker op haar ei, ineens herrie.
Klap op de kast, een trilling, een kastbeving?
Nou nee, de verschijning van een nijlgans. landing nijlgans

Dom gansje?  Eigenlijk is het geen gans maar een eend. Gek op kasten van valken.  En je ziet ze steeds vaker in ons land.  Ik geef eerlijk toe dat ze niet op mijn lijstje van leuke vogels staan, maar voor de steenuil geen gevaar.


Mieren en ander spul


Kunnen die mieren een uil opeten? Die vraag zie ik geregeld voorbij komen. Ik heb er nooit van gehoord. Tenzij de uil al stervende is lijkt dat uitgesloten.  Er zitten nu eenmaal veel kriebelbeestjes in zo'n kast, en als iets niet gaat zoals we het willen zien komen er zoveel bedenksels langs. Net als Pascal al schreef, soms komt een ei niet uit. Met die wetenschap moeten we leven.
Ik denk heus dat als het vrouwtjee in Dongen al kuikens had, het ei werd vergeten. Maar dat is een wat als/mits.

De truc met


Ik heb onbedaarlijk kunnen lachen om een momentje in Winterswijk.
Het liet ook zien waar de kijkers zich op focussen. Een deel riep een gigaworm een anderdeel een larfje.  Het mannetje kwam met een wurmende regenworm op de tak.  Hij leek te denken van hoe dat dwarse geval de kast in te krijgen? Dus deels in de snavel te laten verdwijnen. Ik dacht hij eet 'm zelfs deels op. Maar hij is een bijna goochelaar.  In de kast werd het larfje steeds langer.  Uittrek worm


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht