Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Doldwaas

Anjo Schouten | vrijdag 19 juni 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 435x

Als u de laatste clips hebt gezien begrijpt u de titel. Wat een druktemakers, wat een fratsen. Rollebollen in de kast waarna er eentje als een platgetrapte pantoffel blijft liggen. Ze vegen elkaar geregeld van de tak, staan even later weer met vrome snuitjes te dutten. Wat een energie!

Best stoer!

Misschien is het eerder gezien, maar mij verraste de clip wel. Ekster op de tak, dan denk je man te zien verschijnen. Maar nee, één van de kuikens kwam in volle vaart aanzetten.
Was het stoerdoenerij? Of zag het kuiken er een mogelijk speelkameraadje in? In het laatste geval, dat gaat 'm niet worden.
Ekster van de tak
Nu maar hopen dat het geen buurtruzie gaat worden.
De jonge steenuilen blijven een bron van vermaak voor de kijkers.

Nieuwe kijkers

Vanwege dat vervelende virus zijn er denk heel wat nieuwe kijkers bijgekomen. Beleef de Lente doet dan niet aan kleine lettertjes. De waarschuwing dat steenuilen kijken een ernstige verslaving kan worden. En wie zijn wij om ze daar op te wijzen? Gewoon er inrollen en niets meer aan doen. Was men nog niet vertederd, dan moet het gebeuren in de clip waar man even komt knuffelen. Zijn ogen, even zo groot als schoteltjes.
Ze deden me even aan Puss in Boots denken, een van de geweldige karakters in de Shrek animatiereeks. Kent u de films? Dan weet u precies wat ik bedoel.

Huize Welgelegen

Onze uiltjes hebben het maar goed. Zorgzame ouders, genoeg te eten, een (op te)knappe kast en die geweldige perenboom.
Heerlijk om zo de vliegspieren sterk te maken, zo af en toe eens een beestje van een blad of tak te vangen. Een heerlijke rustige omgeving, ze boffen maar. Niet dat ze het zelf weten.
Wij kijkers boffen ook. Drie cams om ze maanden te volgen. Leerzame momenten. Samen met de bosuil cam en de twee valken cams kunnen wij zien hoe die vogels zich gedragen.
En hoeven we ons geen loer te laten draaien met mooie praatjes op jaarmarkten. Ik hoop dan ook dat u dan even een blik werpt op een petitie.
https://petities.nl/petitions/vogels-vrij
Dit is niet om tegen schenen te schoppen, maar uit liefde voor alle uilen en roofvogels.

 

Seizoen 2020

Zo is het maart en kijken we reikhalzend uit naar de eerste eitjes. Dan is het best veel geduld hebben, tot er kuikens uitkomen.
Onze uiltjes hielden zich netjes aan het getal 30.
Maart 30, eerste ei, April 30, de kuikens, Mei 30, de eerste buiten. Knullig stapje, niet direct een Neil Amrstrong moment, maar helemaal buiten telt echt. Het getut van LP, dat is goed over.
We genieten er maar van zolang we ze nog zien.

 

Geniet u ook zo van Beleef de Lente? Help dan een Tikkie mee.
https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/help-mee1

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs