Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

De stilte van de nacht

Anjo Schouten | woensdag 20 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 51x

Ik weet het niet hoor, of nachten zo stil zijn. Hooguit midden in een winternacht, en daarvan is nu geen sprake. Op het erf is het zelden stil, in de nacht. Overdag horen we de mussen, de spreeuwen, de mezen. Maar zodra het donker wordt is het snurk, sis, bèèh, kloink en kwaak. Slapen schapen ooit?

Het lege nest syndroom

Is dat wel een gepaste kreet als het nest niet eerst vol was met kuikens? Ik vind het een naar gezicht, een lege kast. En flauw van vrouw, een functie elders. Gelukkig zien we man af en toe even dromerig op de veranda zitten. Hij zag het zo zitten, dat mooie nieuwe huis, maar ja, de lady of the house heeft anders besloten. We weten dat ze er zijn, want tegen het schemer horen we ze snurken. Afgewisseld met het gesis van hun uilse buren. Heel soms zelfs een toefje bosuil.

Zo jammer

Voor ons dan. Het zal de uilen niets uitmaken. Als er maar jongen komen die gezond opgroeien. Dat is belangrijk voor de soort. Het is net als het eerste seizoen Winterswijk, lege kast. Tot er ineens een paar jongen in de kast zaten. U weet het, zodra ze kunnen vliegen gaan ze op onderzoek uit en zullen de eventuele kuikens hier vast de boom wel bereiken. En er een mooie boomhut aantreffen. Vooralsnog, het blijft afwachten. Veel geluid


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs