Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Pimpelmees

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Bliek

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Geen broedsel

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

De regie is zoek

Anjo Schouten | woensdag 10 juli 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 652x

Hulde aan de clipmakers, die nu soms schakelen van cam naar cam. Onze kuikens hebben totale lak aan regie. Ze doen hun ding, zoals ware pubers betaamt. De kijkers switchen dan ook van beeld. Menig regisseur kijkt wanhopig: werken met kinderen of dieren? Liever niet. Dierenkinderen? Nog erger!

Soms onnavolgbaar

Soms vliegen de kikkers en muizen ons om de oren. Natuurlijk zit er dan wel een uil aan vast. De kikker verdwijnt in de ene kast en opgegeten in de ander? Vaak moeilijk te zien. Er gebeurt soms erg veel. Gijzelingsacties van de kauwen, die geloven niet zo in de antikraakbeweging van de uilskuikens. Zwervende duiven, nergens welkom. Ja, die pingpongballetjes van 30 maart, het was toen nog één en al onschuld. Maar kijk eens hoe ze zijn opgedroogd!

Broederliefde?

Ze zijn meestal best leuk met elkaar. Maar muis maakt iets anders in hen los. Ik vind rechtspoot best een gehaaid karaktertje. Die legt graag iets op voorraad maar o wee als linkspoot in de buurt komt. Snel opeten of er mee wegvliegen is dan de optie. Is linkspoot dan een sulletje? Nee, hoor, dat is het kuiken wat sneller snaait dan zijn schaduw. Kijk maar naar de clip van 4 juli. Natuurlijk loopt niet elke beroving goed af, maar rap ging het wel. Het blijft leuk om naar te kijken. De interactie tussen die 2. De balletjes zijn bolle kuikens geworden. Waar ongetwijfeld ook buiten beeld een passerende muis in zal verdwijnen.
Veel prooien zien we niet meer. Zeker niet die in beeld worden aangepakt.
Maandag dan een regenworm. prooi worm

We blijven ze volgen, die twee kleine rakkers.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs